Scholencomplex “Mutsaard” verkozen tot Brussels Voorbeeldgebouw

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f

  visualisations : copyright LOW architecten

  Het Brussels Gewest heeft opnieuw negen projecten de status van voorbeeldgebouw gegeven. Het project “Mutsaard” in Laken van LOW architecten is één van de laureaten. VK Architects & Engineers staat in voor alle engineering.

  De projectoproep Be.Exemplary van het Brussels Gewest was aan haar derde editie toe. De bedoeling is bouw- en renovatieprojecten te steunen die de stad vooruit helpen. De onderwijsnoden in onze hoofdstad zijn alom gekend. Tegen 2021 zal aan de Mutsaardlaan in Laken een nieuw Nederlandstalig scholencomplex van de Stad Brussel verrijzen. Daar zullen bijna 750 leerlingen onderwijs genieten. De huidige site wordt fors uitgebreid tot een volledig nieuwe campus. Het project omvat een kinderdagverblijf voor 72 kinderen, een basisschool voor 456 leerlingen, een middelbare school voor 288 leerlingen, twee sportzalen en bijbehorende buitenruimten.

  LOW architecten staat in voor architectuur, VK neemt alle engineering voor haar rekening: stabiliteit, technieken en duurzaam ontwerpen. De jury werd vooral overtuigd door de compactheid van het project, de intelligente verdeling van functies en wisselwerking met de wijk. Het complex is zeer energiezuinig en zet daarnaast in op optimaal comfort voor de leerlingen en de andere gebruikers. Zo is er geen actieve koeling voorzien en is er een vraaggestuurd ventilatiesysteem voor refters en sporthallen. Een intelligente zonnewering, in combinatie met de toegankelijke thermische massa in de vloeren, zorgen mee voor een goed binnenklimaat.

  De jury nam vier criteria in aanmerking: architecturale kwaliteit, sociale meerwaarde, aandacht voor het milieu en bijdrage aan de circulaire economie.

  Meer informatie op www.vkgroup.be
  Volg ons op LinkedIn, Facebook en Youtube

  vk logo

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel