Ontwikkelingen troef bij Duco op Batibouw

Energiezuinige woningen, een comfortabel binnenklimaat en bovenal de gezondheid van de bewoners zijn van groot belang. Anno 2019 staat het vast dat deze pijlers de uitdagingen vormen in het toekomstig bouwen.

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Energiezuinige woningen, een comfortabel binnenklimaat en bovenal de gezondheid van de bewoners zijn van groot belang. Anno 2019 staat het vast dat deze pijlers de uitdagingen vormen in het toekomstig bouwen. Duco is er in geslaagd om deze te vertalen naar de realiteit door middel van de vier ‘Duco at Home’ totaalconcepten. En u, wandelt u mee richting de woning van de toekomst (Paleis 12, stand 501)?

  “De basis van ‘Duco at Home’ als totaalconcept startte in 2014”, begint Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Toen stelden we de mechanische ventilatiebox ‘DucoBox’ voor, voor renovatie en nieuwbouw. Met het oog op een strengere ventilatieregelgeving lanceerde Duco vorig jaar het balansventilatietoestel met warmteterugwinning DucoBox Energy voor de BEN-woning en de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco met actieve warmterecuperatie voor het active house van de toekomst.

  De toekomst begint vandaag

  Een gezonde, comfortabele en duurzame woning is niet langer toekomstmuziek. De toekomst begint vandaag. Ook Duco wil z’n steentje bijdragen, en doet dat met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco. Het toestel gebruikt restwarmte uit de ventilatieretourlucht (± 20°C) en warmte uit de buitenlucht voor verwarming en warm tapwater. De 2-zonesturing onderscheidt de DucoBox Eco van andere ventilatiewarmtepompen. Door de dag- en nachtzone afzonderlijk aan te sturen, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt.

  Voorproefje van hybride opstelling

  Vaak is het vermogen van de warmtepomp te beperkt om tegemoet te komen aan de warmtevraag, bijvoorbeeld wanneer er veel volk in huis is. Op dat moment heeft de warmtepomp assistentie nodig. Daarbij wordt de DucoBox Eco aan een cv-ketel met een boilervat gekoppeld. Batibouw is de gelegenheid bij uitstek om een voorsmaakje te beleven

  Groen denken

  Duco ís niet alleen groen, het ventilatiebedrijf dénkt ook groen. “Ook een all-electric opstelling is mogelijk”, vervolgt Dejonghe. “Daarbij krijgt de warmtepomp assistentie van elektrische weerstanden. Een mooie oplossing voor de vraag naar hernieuwbare energie!” En het mooie is: aangezien de DucoBox hetzelfde toestel blijft, kan in een later stadium probleemloos van het hybride naar het all-electric concept overgestapt worden.

  Maar dat is nog niet alles. Tijdens de beurs kunnen ook de nieuwste ventilatieroosters met een minimale impact op het energieverbruik en de nieuwste uitvoeringen binnen het gamma doekzonwering worden ontdekt”, besluit een opgetogen Dejonghe.

  Duco wil aan elk bouwproject tegemoet komen en een toekomstperspectief bieden, zowel op korte als lange termijn.

  • Batibouw, stand 501, Paleis 12
  • www.duco.eu

  duco logo

   

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel