Thema - Gevels

Geberit zet nieuwe maatstaven in de badkamer

 Geberit zet nieuwe maatstaven in de badkamer

Geberit ONE WC – De Geberit ONE WC wordt naadloos tegen de wand gemonteerd en overtuigt door zijn compacte afmetingen en eenvoudige installatie.

De nieuwe Geberit ONE WC beantwoordt aan de gebruikerseisen van vandaag en morgen.

Met de nieuwe Geberit ONE WC zet de toonaangevende fabrikant van sanitaire producten nieuwe maatstaven in de badkamer van vandaag en morgen met een innoverende combinatie van design en functionaliteit. Het resultaat maakt indruk, zowel voor als achter de wand – een sanitair product dat in zijn geheel tot in het kleinste detail optimaal is uitgewerkt.

De Geberit ONE WC is verkrijgbaar vanaf april 2019.

Geberit ONE zet nieuwe maatstaven in de sanitaire sector. Het toont de grensverleggende mogelijkheden die ontstaan wanneer kennis van sanitaire techniek achter de wand slim wordt gecombineerd met designexpertise voor de wand. Het resultaat is de nieuwe Geberit ONE WC.

"De keramiekspecialisten en sanitairtechnici van Geberit hebben de WC in zijn geheel geoptimaliseerd en verfijnd", aldus Jan Thijs, Head of Marketing bij Geberit nv. "Het resultaat overtuigt tot in het kleinste detail – zowel voor als achter de wand. De Geberit ONE WC voor wandmontage is de belichaming van harmonie – alle verhoudingen, spelingmaten en vormen zijn perfect op elkaar afgestemd" Het volgende eureka-moment wordt ervaren bij het openen van het deksel, wanneer de asymmetrische, volledig randloze binnenvorm van het wc-keramiek zichtbaar wordt die voor een ongeëvenaarde en fluisterstille spoeling zorgt. Het oppervlak van het wc-keramiek met het speciale, hoogwaardige Geberit KeraTect® glazuur kan met een minimale inspanning worden gereinigd. Dankzij de geavanceerde installatietechnologie kan de hoogte van de wc worden aangepast zonder de voorzetwand te openen.

Geberit ONE WC-keramiek

Het Geberit ONE WC-keramiek voor wandmontage is elegant en perfect in verhouding. Nergens zijn bevestigingsschroeven te zien – zelfs niet voor een geoefend oog. Het wc-deksel en de wc-zitting, gemaakt van hoogwaardige kunststof en uitgerust met een softclose-mechanisme, passen precies op het keramiek. Dit mechanisme voorkomt dat de zitting en het deksel met een luide klap neervallen op het wckeramiek. De wc-zitting en het wc-deksel zijn perfect uitgelijnd met twee bevestigingsbouten die in het keramiek zijn verankerd en kunnen met een korte polsbeweging worden verwijderd en teruggeplaatst, waardoor het keramische oppervlak veel eenvoudiger kan worden gereinigd. De Geberit ONE WC past op de beproefde Geberit Duofix en Geberit GIS installatiesystemen voor wc's, maar kan ook worden gecombineerd met een installatiesysteem van andere fabrikanten.

De binnenkant van het randloze wc-keramiek is een verbetering van de TurboFlush spoeltechniek die al werd toegepast in de Geberit AquaClean Mera douche-wc. Bij het doorspoelen van de wc stroomt het water van opzij in het keramiek en spiraalsgewijs naar beneden. Dankzij de geoptimaliseerde geleiding van de waterstroom is de spoeling niet alleen zeer stil, maar ook bijzonder grondig.

In de holle ruimte aan de achterzijde van het keramiek is er een nieuw ontwikkeld bevestigingselement van metaal en kunststof voorzien voor de verankering aan de voorzetwand. Enerzijds houdt dit element het keramiek vast en houdt het de bevestigingsbouten voor de wc-zitting en het wc-deksel op hun plaats, maar het zorgt ook voor een optimale watertoevoer naar de closetpot. Anderzijds biedt het de mogelijkheid de wc op een andere hoogte te monteren – zowel bij de eerste installatie als vele jaren later. Het stelbereik bedraagt hier in totaal 4 cm (van +3 cm tot -1 cm ten opzichte van de fabrieksinstelling), wat doorslaggevend kan zijn voor het zitcomfort.

De wc kan door één enkele installateur tegen de muur worden gemonteerd. De twee pennen die op het installatiesysteem achter de wand zijn geschroefd, worden in de speciaal daarvoor voorziene openingen in het bevestigingselement geschoven. De pennen worden vastgezet doorheen de twee gaten in het keramiek waar de zitting en het deksel worden bevestigd met behulp van een speciaal ontwikkelde haakse sleutel die een optimale krachtoverbrenging garandeert. Vervolgens worden de wc-zitting en het wc-deksel vastgezet.

Geberit DuoFresh module met oriëntatieverlichting

Voor een doeltreffende geurextractie kan de Geberit ONE WC worden uitgerust met de nieuwe Geberit DuoFresh-module. Deze module verwijdert onaangename geurtjes rechtstreeks uit het keramiek. Hierbij wordt de lucht afgezogen via de spoelleiding en de spoelklep, gezuiverd door middel van een keramisch honingraatfilter en vervolgens teruggeleid naar de ruimte achter de bedieningsplaat. De meeste bedieningsplaten uit de Sigma-reeks kunnen worden gecombineerd met de nieuwe Geberit DuoFreshmodule.

Met uitzondering van de transformator worden alle componenten van de DuoFresh-module via de serviceopening van het spoelreservoir geïnstalleerd. Deze module omvat ook een LED oriëntatieverlichting en een houder voor Geberit DuoFresh-sticks. De oriëntatieverlichting achter de bedieningsplaat zorgt voor een discrete, indirecte verlichting bij nachtelijk toiletbezoek. Een geïntegreerde nabijheidssensor zorgt ervoor dat de geurextractie automatisch wordt in-en uitgeschakeld.

Hoewel de basisversie van de Geberit ONE WC geen stroom nodig heeft, raden wij aan het installatiesysteem op het daarvoor bestemde punt te voorzien van een netaansluiting. Zo kunnen extra comfortfuncties zoals een DuoFresh-module of douche-wc later probleemloos en zonder veel gedoe worden geïnstalleerd.

De complete Geberit ONE WC (keramiek + zitting) is vanaf 1 april in 2 versies verkrijgbaan bij de sanitaire groothandel.
-Geberit ONE hang-wc, diepspoeler, TurboFlush, met wc-zitting: designafdekking wit / KeraTect (aanbevolen verkoopprijs : € 862 excl. BTW) -Geberit ONE hang-wc, diepspoeler, TurboFlush, met wc-zitting: designafdekking glansverchroomd / KeraTect (aanbevolen verkoopprijs : € 895 excl. BTW)

  • De Geberit DuoFresh module is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij de sanitaire groothandel. De aanbevolen verkoopprijs varieert afhankelijk van de keuzen van de Geberit duwplaat.
  • Voor meer informatie, afspraak op www.geberit.be

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel