Duco pakt uit met seminar ‘Binnenklimaatdoelstellingen 2020? Een gezonde kijk!’

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  ‘België nog ver verwijderd van klimaatdoelstellingen voor 2020’, ‘Vlaanderen haalt Europese klimaatdoelstelling niet’ … Het zijn maar enkele van de vele krantenkoppen die de laatste maanden het nieuws haalden. Dat er op klimatologisch vlak veranderingen moeten komen, dat staat als een paal boven water. Maar wat met de binnenklimaatdoelstellingen richting 2020? Wanneer is er sprake van een goede Indoor Air Quality en wat is het effect hiervan op het well-being van de bewoner? Hoe belangrijk is akoestisch comfort? Krijg antwoorden tijdens Duco’s gratis seminar op 11 of 13 juni.

  ‘Het (binnen)klimaat is nog nooit zo hot geweest,’ begint Dirk Slagmulder, Sales Director, ‘met buiten- en binnenlucht in het middelpunt van de belangstelling.’

  ‘De bouwregelgeving wordt steeds strenger. Alle nieuwbouwwoningen moeten tegen 2020 voldoen aan een E-peil van 35 en tegen 2021 aan de BEN-eisen wat overeenkomt met E30. Daarbij mag de binnenluchtkwaliteit niet uit het oog verloren worden. Hierop speelt Duco in met het seminar.’

  De ventilatie- en zonweringfabrikant biedt een antwoord op vragen als: Wordt de toekomst ‘BEN-wonen’ of ‘ENG-wonen? Wat is Indoor Air Quality en wat zijn de gevolgen hiervoor op vlak van Gezondheid & Comfort? Wat is het belang van akoestisch comfort (bij ventilatie)? Wat zijn de oplossingen op het vlak van energiezuinigheid in dit alles?

  Duco’s DNA in seminar gegoten

  Slagmulder: ‘Duco’s DNA bestaat eruit om een optimaal binnenklimaat te creëren op basis van de pijlers ‘gezondheid’, ‘comfort’ en ‘energiezuinigheid’. Die zullen vertaald worden tijdens het seminar.’

  Een woning staat of valt met de kwaliteit van de binnenlucht. Iemand die alles over Indoor Air Quality kan vertellen, is dr. Marianne Stranger, VITO. Daaropvolgend spreekt dr. ir. Tom Geens, Liantis, over de impact ervan op het well-being van de bewoner.

  Lawaaihinder is vaak de boosdoener voor een verminderd comfort in huis. Prof. dr. Bart Vinck, audioloog, neemt je mee in de wereld van akoestiek, waarbij hij ingaat op de invloed van (ventilatie)geluiden op het leefcomfort en gezondheid.

  Als laatste zal Dirk Stevens, Sales Manager België, de pijler ‘Energiezuinigheid’ op een interactieve manier behelzen met focus op vraaggestuurde ventilatiesystemen C en D en slimme warmtepompsystemen.

  Eén thema, twee locaties

  Om in te spelen op bereikbaarheid vindt hetzelfde seminar tweemaal plaats: op 11 juni in Auditorium4 te Gent en op 13 juni in het Logistiek Innovatie Trainingscentrum (LiTC) te Laakdal.

  Smaakt dit naar meer? Bekijk dan zeker de teaservideo. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Surf naar www.duco.eu/binnenklimaat voor meer info en inschrijving.

   

  DucoBox logo

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :
    (nl)
    (fr)

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel