Contactgeluiden tussen verdiepingen…

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-04-f

  Een Delta Lw kan een andere verbergen!

  De wedstrijd naar hogere dB’s van akoestische onderlagen voor chape levert soms zeer verrassende resultaten op. Sommige economische membranen geven een hogere Delta Lw weer dan andere meer technische en efficiëntere producten. Hoe is dit mogelijk?

  De invloed van een thermische uitvullingslaag

  Alle akoestische membranen worden niet allemaal in dezelfde configuraties getest bij het WTCB. Het is de producent van het product die de samenstelling bepaalt waarin zijn oplossing getest zal worden. Veel onderlagen worden getest in combinatie met thermische uitvullingslagen, maar vele studies hebben echter aangetoond dat sommige van deze zeer lichte mengsels de akoestische prestaties die in het laboratorium gemeten worden verbeteren. De winst kan in sommige gevallen rond de 10 dB bedragen in vergelijking met dezelfde onderlaag die zonder uitvullingslaag is getest!

  Bovendien is de verkregen prestatie dankzij de uitvullingslaag niet altijd een garantie omdat deze afhangt van meerdere invloeden zoals de dikte, de plaatsingsvoorwaarden, de densiteit of de samenstelling van het gebruikte mengsel op de werf...

  Hoe de prestaties van onderlagen vergelijken?

  De enige geldige en objectieve manier om de Delta Lw’s van de membranen te vergelijken is door de behaalde resultaten te vergelijken die verkregen zijn tijdens strikt identieke tests volgens de Europese norm bij het WTCB, op een naakte betondal en onder een chape van dezelfde dikte. Het membraan dat het beste resultaat op een naakte betondal behaalt, zal ook de beste prestaties bieden eenmaal het product geplaatst wordt in werkelijke omstandigheden op de werf.

  De enige garantie

  Bij het kiezen van een onderlaag is het dus essentieel om voorzichtig te zijn en te vergelijken wat vergelijkbaar is. Om dit te doen moeten de recent behaalde WTCB rapporten aan de producent gevraagd worden om deze te kunnen controleren door onder meer na te gaan in welke opbouw het product getest werd.  Het is de enige manier om er zeker van te zijn dat de aangekondigde vermindering inderdaad alleen door het membraan zelf werd verkregen!

  Bij insulco zijn de aangekondigde Delta Lw's voor alle insulit akoestische onderlagen verkregen na recente tests, uitgevoerd bij het WTCB, op een naakte betondal en onder een chape van 6 cm volgens de laatste normen (EN 10140-3-2010 ). Bovendien beschikken de insulit akoestische onderlagen over volgende certificaten: CE - WTCB - VOC - EPB.

  Wil u meer informatie ontvangen over de contactgeluid problematiek?

  Neem contact op met een technisch adviseur op www.insulit.be, op 067/41 16 10 of per e-mail ().

  insulit insulco logo

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel