Thema - Gevels

Luchtdicht en koudebrugarm bouwen met Unidek Aero

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  De overheid stelt dat nieuwe gebouwen moeten voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van energiezuinigheid. Dit ter voorbereiding op het jaar 2021, het jaar dat alle nieuwbouwwoningen in de Europese Unie minimaal bijna energieneutraal (BEN) moeten worden gebouwd. Dat maakt een goed geïsoleerde gebouwschil gecombineerd met luchtdicht en koudebrugarm bouwen essentieel. Dankzij de lage U-waarden, uitstekende luchtdichtheid en minimale koudebruggen maken de Unidek Aero dakelementen van Kingspan Unidek dit mogelijk.

  Luchtdicht en koudebrugarm bouwen

  Woningen met een hellend dak scoren bij blowerdoortests in de regel v50 > 2. Met Unidek Aero dakelementen gecombineerd met haar luchtdichte toebehoren én nauwkeurig bouwen zijn echter scores van v50 < 2 te behalen. Alleen dat al kan tot 15 E-punten winst opleveren. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de invloed van koudebruggen. De onderbreking van de isolatielaag door kepers of spanten in een dakconstructie is een grote bron van koudebruggen. Unidek Aero dakelementen hebben daarentegen een doorlopende isolatieschil, waardoor deze koudebruggen worden voorkomen.

  Hoog isolatierendement met sandwichelementen

  Sandwichelementen hebben de eigenschap een hoog isolatierendement te leveren. Het Unidek Aero gamma van Kingspan Unidek biedt diverse varianten met U-waarden tot zelfs 0,10. De binnenafwerking biedt vele mogelijkheden; er kan gekozen worden voor een witte kant-en-klare afwerking of een robuuste gipsvezelplaat om geheel naar eigen smaak af te werken. Unidek Aero dakelementen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, zolang er een geschikte gordingenconstructie aanwezig is.

  KINGSPAN UNIDEK N.V.
  Bouwelven 17A, 2280 Grobbendonk
  Tel: 014/24.70.10

  www.kingspanunidek.be

  kingpan unidek logo

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel