Thema - Gevels

Knauf Brio droge dekvloeren

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Ook voor meer geluids- en thermisch comfort

  Met de Brio droge dekvloeren horen cementdekvloeren en hun lange droogtijden tot het verleden. Door het lage gewicht, de hardheid en de geringe dikte is Knauf Brio geschikt voor alle woonvertrekken, kantoren en winkels. Tevens bestemd voor hotels en ziekenhuizen met inbegrip van badkamers.

  De Brio panelen van 1200 x 600 x 18/23 mm zijn vervaardigd uit cellulosevezels en gips. In het speciale productieproces worden deze vezels geordend en in dezelfde richting gelegd. Hierdoor heeft de plaat een veel grotere sterkte dan andere gipsvezelplaten waarin de vezels ongeordend liggen. De platen zijn uit één stuk opgebouwd en hebben een gefreesde lipverbinding. De dekvloerpanelen zijn absoluut vormvast en bij een stevige egale ondergrond is kromtrekken en schotelen uitgesloten. Handig hiervoor is de Brio droogstorting, kleine korrels die oneffenheden vanaf 20 mm moeiteloos kunnen opvangen. De uitvullaag leent zich ook perfect om tegelijkertijd kabels of buizen in onder te brengen.

  De droogvloersystemen van Knauf zijn vormvast en binnen één etmaal kant-en-klaar voor elke harde of zachte vloerafwerking. Materiaalverlies is heel beperkt, alle elementen worden onderling gelinkt met lijm en speciale schroeven. Eens geplaatst, is de nieuwe dekvloer onmiddellijk beloopbaar wat de volgende werkzaamheden niet onnodig uitstelt. Ze zijn leverbaar in diverse uitvoeringen voor thermische en akoestische isolatie. Daarom bieden deze dekvloeren grote voordelen voor nieuwbouw, renovatie en houtskeletbouw. Door de goede warmtegeleiding van het gipsvezelmateriaal is Brio zeer geschikt voor vloerverwarming. De warmte-isolerende eigenschappen van Brio met polystyreen dragen bij tot een lager energiegebruik en meer comfort. Brio WF en MW met een onderlaag van houtvezel of rotswol daarentegen vermindert de overdracht van contactgeluid naar onderliggende vloeren.

  Vooral bij renovatieprojecten bieden Brio droge dekvloeren een ‘alles-in-één’ pakket om de kwaliteit van ruimten in korte bouwtijd op te waarderen naar de maatstaven van nieuwbouw.

  www.knauf.be

  knauf logo

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel