CHAT BOARD® - magnetische en beschrijfbare glasoplossingen

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  De CHAT BOARD® magnetische en beschrijfbare glasoplossingen zijn sinds 2004 op de markt verkrijgbaar en hebben naam voor zichzelf gemaakt als Deense designklassiekers met internationale faam. Onze collectie blijft groeien en elk stuk is speciaal ontworpen om een creatieve dialoog en de uitwisseling van ideeën op de moderne werkplek of in een huiselijke omgeving aan te moedigen en te vergemakkelijken. Ze combineren functionaliteit, esthetiek en compromisloze kwaliteit.

  De eerste steen voor CHAT BOARD werd in 1982 gelegd. Toen heette het nog Focus Products en stichter Hans Henning Jensen ontwikkelde antireflectieglasfilters voor computermonitoren. Toen dergelijke filters door de snelle technologische vooruitgang overbodig werden, moest het bedrijf op zoek naar een nieuwe richting. Met tientallen jaren ervaring op de teller op het vlak van technisch glas leek het een logische stap om nieuwe mogelijkheden te gaan verkennen binnen dit veelzijdige materiaal. Josefine Honoré, de dochter van Hans, werkte in de hotelindustrie en had daar gezien dat whiteboards, die vaak gebruikt werden tijdens conferenties, er erg saai en kleurloos uitzagen. Tijd voor een alternatief, dacht ze, dat zou voldoen aan de vereisten van een klassiek whiteboard, maar toch een positieve visuele impact in de ruimte zou hebben. De kiem was gelegd. Hans trok naar de tekentafel en begon te experimenteren en testen. Uiteindelijk kwam hij met een magnetisch bord van glas, dat aan de muur gemonteerd kon worden. Het eerste prototype werd in 2002 aan het publiek voorgesteld: één maat in zes verschillende kleuren. Het CHAT BOARD was geboren.

  Het werd goed ontvangen en meteen kwamen de bestellingen van interieurwinkels uit heel Denemarken binnen. In 2004 was CHAT BOARD aanwezig op zijn eerste handelsbeurs en meteen daarna zette het zichzelf als designmerk en serieuze speler in de markt. Interieurarchitecten kozen steeds vaker voor de grote glazen borden in hun kantoorontwerpen, met grote bestellingen tot gevolg. Maar ook bij particuliere klanten werden de functionele en veelzijdige borden een groot succes. Na de Stockholm Furniture Fair in 2008 brak CHAT BOARD ook internationaal door. Intussen zijn Orgatec in Keulen, Neue Räume in Zürich, Clerkenwell Design Week in Londen en Trends & Traditions in Kopenhagen een vaste stek op de jaarlijkse beurskalender. CHAT BOARD werkt nu met een internationaal verkoopteam en de export is gestegen naar 80 procent van de omzet. Het merk is uitgegroeid tot een gevestigde waarde op wereldvlak.  Het bedrijf blijft echter vasthouden aan vakmanschap en grondstoffen van de hoogst mogelijke kwaliteit. De productiesite ligt net buiten Kopenhagen en er wordt gewerkt met een handvol leveranciers binnen de EU.

  CHAT BOARD is vandaag nog altijd een familiebedrijf: Josefine Honoré leidt het bedrijf als CEO, haar broer Jesper Jensen is vice-voorzitter en haar man Lars Honoré is Projecthoofd. Hans Henning Jensen is nog steeds technisch directeur en speelt een belangrijke rol in de productontwikkeling.

  CHAT BOARD is er trots op de Scandinavische traditie van uitstekend vakmanschap en tijdloos design uit te dragen en wil het beste alternatief zijn op het vlak van kwaliteit, design, flexibiliteit en service.

  Het bedrijf heeft een brede selectie producten in 35 unieke kleuren en komt daarmee op korte termijn tegemoet aan de meeste vereisten. Maar het ontwerpt ook met plezier individuele projecten op maat, ongeacht de afmetingen en de omvang. Het bedrijf werkt nauw samen met architecten en ontwerpers en ontwikkelt en maakt oplossingen op maat voor een lange lijst toonaangevende klanten over de hele wereld. Een aantal iconische bedrijven zijn trouwe klant. CHAT BOARD streeft altijd naar uitmuntendheid en dat is precies wat het merk CHAT BOARD® uitstraalt.

  www.chat-board.dk

  Guy De Borger - Arqtos -    +32 475 66 22 22

  chatboard logo

   

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel