Het succesverhaal achter Planet AG, uw garantie op waterdichte deuren

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Al meer dan 70 jaar specialiseert het Zwitserse Planet AG zich in valdorpels die drempelloze deuren waterdicht maken. Van een kleine werkplaats in Zürich groeide het bedrijf uit tot een gevestigde waarde in de bouwwereld. Kroniek van een succesverhaal.

  Alles begon in een kleine schrijnwerkerij van W. Jaggi und Söhne in het Zwitserse Zürich. Daar zocht en vond Jaggi een ingenieuze oplossing voor wateroverlast bij deuren zonder drempel: een valdorpel. Het verhoopte succes liet niet lang op zich wachten. De inventieve timmerlieden veroverden de markt met hun handgemaakte Planet-valdorpels. Ruim 50 jaar en vele aanpassingen later, namen René Gyger en Andreas Dintheer het bedrijf over en verhuisde de productie naar Tagelswangen. Met de overname volgde ook een nieuwe bedrijfsnaam: Planet GDZ AG.

  In de voorbije decennia bleef het bedrijf voortdurend nieuwe, speciale varianten ontwikkelen met lagere afdichtingen. Daarnaast werd ook de export geglobaliseerd. In 2016 kwam het uitgebreide assortiment Planet® Vingerklembeveiliging op de markt, een bescherming voor vingers tegen pijnlijke kneuzingen aan de secundaire sluitrand van een deur. Met de lancering verkende het bedrijf een nieuw marktsegment en opende het tegelijkertijd een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis.

  Drie jaar geleden werd PLANET GDZ AG een onderdeel van de ASSA ABLOY Group. De jarenlange kennis en ervaring werd zo aangevuld met een ruim netwerk en nieuwe mogelijkheden.

  Meer over Planet

  Wil je meer te weten komen over de producten van Planet?

  Over ASSA ABLOY

  ASSA ABLOY is de belangrijkste fabrikant en leverancier van sluitsystemen. Sinds de oprichting in 1994 is ASSA ABLOY gegroeid van een regionaal bedrijf tot een internationale groep met een personeelsbestand van 48.500 medewerkers, actief in meer dan 70 landen. Het levert zowel mechanisch als elektromechanisch deurbeslag voor alle type gebouwen gaande van residentieel tot publiek, van woningbouw, onderwijsinfrastructuur, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, RVT’s, … tot gevangenissen.

  www.assaabloy.be

   

  assa abloy planet logo

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel