Update vraaggestuurd systeem C met nieuw ventilatierooster een feit

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Een ventilatiesysteem dat zorgt voor een optimaal wooncomfort? En een hoog energierendement? Met de ultieme vorm van vraagsturing? Met het vernieuwde DucoTronic (Plus) System binnen systeem C zit je meer dan goed.

  Wanneer je beslist te bouwen of verbouwen krijg je te maken met heel wat wetgeving. Ook voor ventilatie. Een gezond binnenklimaat gaat gepaard met een degelijk ventilatiesysteem. Daarbij staat één ding vast: als bewoner wil je je hiervan zo weinig mogelijk aantrekken. Logisch ook. Het DucoTronic ventilatiesysteem met het nieuwe elektronisch gestuurde ventilatierooster TronicVent pikt hierop in.

  Nieuw elektronisch gestuurde ventilatierooster ontzorgt

  Het DucoTronic (Plus) System onderging met de komst van het nieuwe ventilatierooster TronicVent een update. En zeg niet zomaar 'een ventilatierooster' tegen de TronicVent. Want door de slimme vraagsturing op basis van CO2 past dit rooster zich automatisch aan, aan de optimale ventilatiestand. Heel energiebesparend!

  Bovendien is het rooster toepasbaar in projecten met hoge akoestische eisen. In open stand haal je een akoestische demping tot maar liefst 41 dB. Ook op esthetisch vlak voldoen de roosters, want ze worden nagenoeg onzichtbaar weggewerkt.

  Update van het DucoTronic (Plus) ventilatiesysteem

  Naast dit nieuwe toevoerrooster is er ook afvoer nodig om vervuilde en vochtige lucht af te drijven.

  Veel minder kanalen nodig

  In veel woningbouwprojecten zijn systemen, waarbij veel kanalen vereist zijn, moeilijk toepasbaar. Binnen beide ventilatiesystemen zijn de benodigde luchtkanalen tot een strikt minimum beperkt.

  Lokale regeling op de toevoer met centrale afvoer

  Het rooster met 100 % automatische sturing combineren met de ventilatiebox DucoBox Silent Connect? Dat zijn de ingrediënten voor het DucoTronic System. Met de TronicVent is er in dit ventilatiesysteem sprake van lokale regeling op de toevoer. Voor de centrale afvoer is er de DucoBox Silent Connect. Deze ventilatiebox voert vervuilde en/of vochtige lucht af wanneer nodig en in de juiste hoeveelheid. Dit vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem werkt op basis van CO2- en/of vochtmeting. En vormt door z’n aantrekkelijke prijs de standaard in nieuwbouwprojecten.

  Lokale regeling op de toevoer en afvoer

  Binnen het DucoTronic Plus System is er sprake van lokale regeling op de toevoer met de TronicVent toevoerroosters. Maar in combinatie met de DucoBox Focus ook op de afvoer. Dat betekent dat ventilatie enkel plaats vindt in de zones waar dat op dat moment nodig is en in de juiste hoeveelheid. Hiermee bereik je het summum van ventilatie, met de laagste reductiefactor in de markt (0,35). We kunnen spreken van een gebruiksvriendelijk en energiezuinig systeem.

  • Batibouw 2020 - Stand: 12500

  partnerklanten06

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel