Whitepaper: nieuwe inzichten in het waardevol benutten van platte daken

Whitepaper: nieuwe inzichten in het waardevol benutten van platte daken

Wat als de wereld eens twee keer zo groot was? Wat Zoontjens betreft, kan het. Een wereld die twee keer zo groot is. Op een zekere hoogte welteverstaan. Want in de ogen van Zoontjens ligt er boven ons – soms slechts een paar meter hoger dan je je nu bevindt – een veelal onbenutte wereld. Een leeg canvas aan onbenutte, zwarte, platte daken, met een sky-high potentie. Onontgonnen gebied. Denk eens aan de mogelijkheden. De kansen die daar liggen, zijn eindeloos.

Waren we in 1950 nog niet eens met drie miljard mensen op de wereld, vandaag de dag gaat de teller in sneltreinvaart voorbij de zeven. Met als voorspelling voor 2030: zo’n acht miljard. Niet alleen de wereldbevolking neemt toe, maar ook het percentage dat zich in stedelijk gebied huisvest. Urbanisatie. Is het op dit moment nog vijftig procent; in 2030, wanneer we met die acht miljard zijn, woont zestig procent van ons in de stad. En dat gaat een lastige puzzel worden, zogezegd. In een wereld waarin urbanisatie een gigantisch probleem (aan het worden) is, staan we eigenlijk niet eens meer voor de keuze óf we iets moeten doen.

Een simpele rekensom vertelt ons dat een groeiende populatie plus een aarde die dezelfde omvang blijft behouden, niet samengaan. Sterker nog: we hebben het over een aarde die steeds uitgeputter raakt als we doorgaan op huidige voet – met overconsumptie – en een aarde die op steeds meer plekken onleefbaar wordt.

In een whitepaper gaat Zoontjens dieper in op dit probleem. Maar ook op (een deel van) de oplossing! En die is dichterbij je denkt. Want, the most underused asset is just above our heads…

Klik hier om het whitepaper te downloaden

partnerklanten25

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel