Warmtepompen zonder buitenunit: De IKCS reeks

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Als we het hebben over de toekomst van HVAC, dan hebben we het vooral over 'hernieuwbare energie', en deze wordt vooral aangestuurd door elektriciteit. Stiebel Eltron is in dit opzicht een vooruitstrevend bedrijf omdat het zich vooral richt op warmtepompen en elektrische toestellen.

  Vandaag de dag weten we dat warmtepompen de toekomst zijn. De sector merkt een toename in de verkoop ondanks de resterende obstakels. Geluidsoverlast, nood aan een buitenunit,… zijn vaak tegenargumenten voor lucht|water warmtepompen. Maar Stiebel Eltron ontwikkelde een ideale oplossing: de WPL ICKS Classic type monobloc. Met een geluidsniveau van +/- 51 Db en een installatie zonder buitenunit sluit dit overlast voor de buren uit en biedt het zelfs de mogelijkheid om in appartementsgebouwen te worden geplaatst.  Bovendien is bij deze warmtepomp geen tussenkomst van een koelspecialist vereist.  Er zijn enkel 2 luchtopeningen naar buiten, een wateraansluiting en elektrische aansluitingen nodig, wat de plaatsing vereenvoudigt.

  r454cNieuw

  Stiebel Eltron laat het hier niet bij. Europa heeft zijn wetgeving rond F-gassen voor 2030 aangescherpt, waardoor de regelgeving inzake koeltechnologie steeds strenger wordt. Daarom besloot Stiebel Eltron om vanaf dit najaar over te schakelen op het milieuvriendelijkere R454c-gas. R454c heeft een GWP (aantal keer dat het koudemiddel schadelijker is dan CO2) van 148; een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het GWP van 675 van R32. Eerst worden de bodem|water warmtepompen aangepast, daarna de lucht|water warmtepompen.

  partnerklanten22

   

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel