Outdoor living en zonwering van Renson:

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Het summum van comfort binnen én buiten 

  In het zonnige Bordeaux gaan binnen en buitenleven naadloos in elkaar over. Maar dat betekent ook dat het risico op oververhitting binnenshuis er extra om de hoek loert. Met zowel ‘outdoor living’ als zonwering binnen de expertise van Renson, konden alle maatregelen op beide vlakken in deze nieuwbouwvilla perfect op elkaar afgestemd worden: uniform qua look & feel, maar vooral: met een ultiem comfort voor de bewoner als resultaat, zowel binnen als buiten.

  Binnentemperatuur onder controle

  “Gezien de oriëntatie van de woning, was zonwering hier gewoonweg onmisbaar,” weten de bewoners na 3 maanden in hun nieuwe thuis. “Maar zelfs met de leefruimte pal op het zuiden gericht is het dankzij de geschikte zonwering ook op echt warme dagen toch aangenaam fris binnen. Dankzij de pergola in de tuin hebben we bovendien trouwens het hele jaar door de keuze om binnen of buiten door te brengen, afhankelijk van waar het op dat moment van de dag het aangenaamst vertoeven is.”

  “Hier hebben we eigenlijk het volledige zonweringsgamma van Renson geïnstalleerd,” legt installateur Frederic Lacoste van Renson-ambassadeur Portaix Loisirs verder uit: “van de Panovista Max doekzonwering op het hoekschuifraam (met rits en zonder storende profielen of kabels in de hoek zonder steunpaal), over Loggia schuifpanelen voor de ramen tot vaste Sunclips luifels boven nog een ander raam.” Hoe verschillend ook, toch zorgen die maatregelen er op dezelfde efficiënte manier voor dat de zon geen vrij spel krijgt om de binnentemperatuur in deze goed geïsoleerde villa ondraaglijk hoog te laten oplopen: door de zonnestralen tegen te houden nog voor die het glas bereiken. Het resultaat mag er volgens de bewoners in ieder geval zijn: “Het grote voordeel is dat we zowel de screens als de schuifpanelen naar eigen wens open of dicht kunnen doen, al naargelang het comfort of de lichtinval die we willen.”

  Comfortabel buiten leven

  Zelfde verhaal voor de tuin, want dit is in deze streek toch waar de eigenaars hoe dan ook een groot deel van hun tijd doorbrengen. Om dat ook tijdens hittegolven zoals er laatst wel enkele waren te kunnen blijven doen, is de Camargue pergola voor hen een geschenk uit de hemel. Dankzij de ingewerkte screens en de kantelbare lamellen in het dak, valt zelfs dan de schaduw en temperatuur te regelen. Nog een voordeel is dat men zo voortaan ook in de tussenseizoenen in optimaal comfort buiten kan leven. “Trouwens,” aldus nog de bewoners: “Als we in de jacuzzi gaan, zorgen de Loggia schuifpanelen niet alleen voor de nodige schaduw maar ook voor extra privacy. En dat is natuurlijk mooi meegenomen!”

  Christine Bouchard (architecte): “Al vanaf het eerste ontwerp van hun nieuwe woning, hadden de eigenaars een poolhouse in gedachten. De Camargue terrasoverkapping met kantelbare lamellen van Renson beantwoordde helemaal aan hoe zij zich die poolhouse hadden voorgesteld. En ook de verschillende oplossingen om de zon te weren, vielen bij de bouwheer in de smaak. Dat de eigenaars zich in hun nieuwe woning meteen op hun gemak voelden, is voor mij het mooiste bewijs om van een geslaagd project te kunnen spreken.

  Videotestimonial

  Renson-producten:

  • Camargue terrasoverkapping met kantelbare daklamellen
  • Loggia schuifpanelen
  • Sunclips luifel boven de ramen
  • Fixscreen doekzonwering
  • Panovista Max doekzonwering voor hoek(schuif)ramen

  www.renson.eu

  partnerklanten26

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel