Als geaccrediteerd WELL AP mikt VK ook op Welzijn

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Mobius ©Immobel, Architect : Assar.   –   Park 7 ©Immogra, Architect : Jaspers-Eyers Architects

  Gebouwen zijn bij voorkeur meer dan duurzaam en comfortabel. Ze moeten ook gezond zijn om in te vertoeven. We verblijven namelijk tot 90% van de tijd in een binnenomgeving. 

  WELL

  Er zijn verschillende systemen die de duurzaamheid van bouwprojecten certificeren: LEED, BREEAM, HQE … Het certificeringssysteem WELL richt zich specifiek op gebruikerscomfort en -welzijn. Het creëert optimale ruimtes op het vlak van lucht- en waterkwaliteit, voeding, licht, lichaamsbeweging, comfort en welzijn. Dit alles resulteert in een betere productiviteit van de gebruikers.

  WELL zorgt ook dat ontwerpteams kunnen innoveren en heeft impact op de manier waarop gebruikers omgaan met het gebouw en de leefruimtes. WELL is ontstaan in de marge van de LEED-beoordeling, en een aanvulling op het element comfort, gezondheid en welzijn. Het werkt daarnaast de fysieke en mentale gezondheid breed uit via sportsessies in groep, gezonde voeding en stress-reducerende workshops.

  Bij VK zijn onlangs een aantal duurzaamheid-experts geaccrediteerd als WELL AP. Het certificaat bewijst dat de houder een uitgebreide kennis van de menselijke gezondheid en het welzijn in de gebouwde omgeving nastreeft. Een bijkomend instrument voor onze klanten om de duurzaamheid en het welzijn te optimaliseren van hun nieuwe kantoren, residenties, scholen, ziekenhuizen ...

  Strijd tegen COVID-19

  Op dit moment toont WELL reeds zijn troeven in de strijd tegen een uitbraak van ziektes en epidemieën zoals COVID-19. Zo neemt de WELL-feature Cleaning protocol “high-touch surfaces”, zoals deurklinken en de bediening van liften, op in een specifiek onderhoudsschema en logt die werkzaamheden daadwerkelijk. Daarbij wordt gekozen voor materialen waarop ziektekiemen minder lang overleven. De eisen in de feature ‘Outdoor Air Systems’ bepaalt dat voor ventilatie enkel verse buitenlucht mag gebruikt worden. Zo recirculeren de ventilatiesystemen geen lucht meer uit andere ruimtes, zelfs al wordt die gefilterd. 

  WELL in de praktijk

  Ondertussen heeft VK enkele projecten in de pijplijn met ambitie tot certificatie volgens de WELL building standard. Zo slaan projectontwikkelaars een nieuwe richting in. Met het WELL Core & Shell schema verzekeren ze een gezond en aangenaam werkklimaat voor hun klanten. Bij de Möbius-kantoortorens in Brussel Noord combineert Immobel voor Möbius II de BREEAM-certificering met WELL. WELL is meer resultaat-gedreven, met veel testen op de site. De waterkwaliteit werd al gemeten, om te zien of de hoeveelheid contaminanten en additieven onder de gewenste WELL-normen blijft, die trouwens strenger zijn dan de wettelijke waarden. 

  Ook Immogra kiest voor Park 7 volop voor de tandem BREEAM-WELL. Zo kunnen zowel werknemers als bezoekers zich op een actieve manier verplaatsen dankzij adequate voorzieningen: fietsenstallingen, onderhoudsmateriaal en douches. Dankzij WELL Core and Shell laat de ruggengraat van de kantoortoren toe dat de huurders een gezonde werkomgeving kunnen creëren, met het oog op het verhogen van de productiviteit en het welbevinden van hun werknemers.

  Meer informatie op www.vkgroup.be

  Volg ons op LinkedInFacebook en Youtube

  partnerklanten23

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel