insulit Bi+ 20, de thermische en akoestische onderlaag voor chape

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Een 2 in 1 oplossing die beantwoordt aan de ‘’verhoogd akoestisch comfort’’ klasse en aan de laatste EPB reglementeringen voor de isolatie tussen verdiepingen.

  De thermische en akoestische isolatieverplichtingen tussen verdiepingen

  In appartementsgebouwen, vereisen de huidige normen om aan een bepaald akoestisch en thermisch niveau te beantwoorden tussen verdiepingen. Met als doel het leefcomfort van de bewoners te verhogen. Tegelijkertijd vormt dit voorwaarden en dus extra kosten voor projectontwikkelaars die dit moeten doorrekenen aan de toekomstige eigenaars.

  De huidige traditionele oplossing bestaat uit het realiseren van een thermische nivelleringsdeklaag op de betonplaat alvorens een doeltreffende akoestische onderlaag te plaatsen. Vervolgens komt hierop een chape van minimum 6 tot 8 cm dikte waarop de vloerbekleding zal aangebracht worden.

  De aanwezigheid van een thermische nivelleringsdeklaag veroorzaakt bijkomende kosten, een toename van de nodige dikte tussen verdiepingen en een langere droogtijd. Deze enkele centimeters vermenigvuldigen zich met het aantal verdiepingen die ertoe verplichten om gebouwen een beetje hoger te bouwen, een verdere toename van de bouwkosten.

  Laat toe om aan de EPB eisen tussen verdiepingen te beantwoorden

  Er bestaat een goedkoop en simpel alternatief om te plaatsen welke de realisatie van een thermische nivelleringsdeklaag vermijdt. De thermo-akoestische onderlaag insulit Bi+ 20 ontrolt zich onmiddellijk op de betonplaat en laat toe dat een gebouw aan de EPB eisen beantwoordt op het vlak van de thermische isolatie tussen verdiepingen.

  Bovendien is het mogelijk om met de insulit Bi+ 20 een Delta Lw van 29 dB te behalen voor de isolatie van contactgeluiden tussen verdiepingen. Dit plaatst het bij de beste onderlagen van de markt en laat toe om de hoogste eisen van de laatste akoestische norm te overtreffen.

  Dankzij de insulit Bi+ 20 is het nu mogelijk om met een onderlaag van amper 23 mm dikte te beantwoorden aan zowel de akoestische als thermische eisen tussen verdiepingen. U wilt de uitvoeringstijd, de nodige dikte en het voorziene budget verminderen? Contacteer één van de specialisten bij insulco om met hem de meest geschikte oplossing voor uw project te kiezen.

  insulco, de Belgische specialist in contactgeluidisolatie

  • www.insulco.be
  • 067/41 16 10

  partnerklanten11

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel