Skip to main content

Capatect ProAttika®: voor een strakke afwerking zonder dakrand

Capatect ProAttika®: voor een strakke afwerking zonder dakrand

ProAttika® systeem past perfect in het Capatect gamma van Caparol.

Woningen met een strakke architectuur in pleisterwerk zijn sinds enkele jaar zeer geliefd. De dakrand kon hier voorheen al wel eens een storend element in zijn. Muurkappen en dekstenen kunnen ook de oorzaak zijn van lokale vervuiling in de vorm van afloopstrepen.

Stefaan Bonny was bijna 25 jaar lang actief bij Caparol als ETICS consultant en stond dagelijks in contact met architecten, studiebureaus en opdrachtgevers. Ook het thema van de dakrand kwam hier al wel eens aan bod.
Na tal van uitgevoerde testprojecten ontwikkelde Stefaan Bonny een verdoken dakrandsysteem om in te spelen op de vraag naar nog strakkere en minimalistischere architectuur. Het Europees gepatenteerd ProAttika® systeem werd geboren en past dan ook perfect in het Capatect gamma van Caparol.

Bij het Capatect ProAttika® systeem wordt de gevel afgewerkt tot aan de bovenrand van het gevelvlak zonder zichtbaar dakrandprofiel. Dit concept garandeert een perfect naadloze en waterdichte overgang van gevel naar dak.
Bovendien is het systeem perfect toepasbaar op de Capatect isolatiesystemen van Caparol en combineerbaar met de diverse afwerkingsmogelijkheden van structuurpleister, gladpleister, betonlook tot Meldorfer steenstrips.

Met Capatect ProAttika® sluit de dakisolatie van het plat dak perfect aan op de isolatie van het Capatect-gevelisolatiesysteem. Hierdoor zijn er geen ongeoorloofde warmteverliezen meer en wordt uw gevel thermisch optimaal ingepakt.
Een innovatieve oplossing voor als het nog iets strakker mag zijn!

www.caparol.be