Voor elke groendak toepassing, een drainage oplossing !

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Een groendak is een dak waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Groendaken bieden enkele belangrijke voordelen: ze brengen groen, hebben een positief effect op de waterbeheersing en het klimaat en scheppen een aangename leefomgeving. Groendaken hebben tal van voordelen maar vereisen wel een optimale samenstelling.

  Een groendak zal bijvoorbeeld temperatuurschommelingen beperken: het zal de warmte in de zomer verlagen en de kou in de winter verzachten. Bovendien vermindert een groendak externe geluidshinder. De levensduur van het waterdichtingsmembraan wordt door dit systeem ook langer.

  Types groendaken 

  We onderscheiden twee hoofdcategorieën in groendaken, afhankelijk van hun dikte, opbouw en vegetatie. Enerzijds zijn er de extensieve groendaken, de meest onderhoudsvriendelijke, met een beperkte vegetatiehoogte. Anderzijds zijn er de intensieve groendaken, dit zijn eigenlijk daktuinen- of terrassen die qua uitzicht en gebruik vergelijkbaar zijn met een gewone tuin.

  Drainagemembranen

  Een drainagemembraan speelt een belangrijke rol in de algemene systeemopbouw van een groendak. Het zorgt zowel voor de buffering van het regenwater als voor de afvloeiing van het overtollige regenwater. Tijdens droge periodes kan de waterreserve die in het drainagemembraan opgeslagen werd dan weer opgenomen en afgegeven worden aan de bovenliggende vegetatielaag.

  Als specialist in onder andere drainage oplossingen heeft MatGeco een gedeelte van zijn gamma gewijd aan drainagemembranen en toebehoren die bestemd zijn voor het verwezenlijken van groendaken.

  Dankzij een brede gamma die terug te vinden is op www.matgeco.be , kunt u bij één enkele partner de oplossingen vinden die het best zullen passen bij de specifieke eisen van uw project. Ons team van zeer ervaren specialisten helpt u hierbij. Aarzel niet ze te contacteren voor gericht advies.

  Het MatGeco team

  • +32 67 41 16 10
  • www.matgeco.be

  partnerklanten11

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel