argenta Invisidoor S

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  De meest minimalistische schuifdeur in hetzelfde vlak als de wand

  Binnendeuren zonder zichtbare omlijsting, scharnieren en zelfs plinten: het lijkt intussen een vanzelfsprekendheid in strakke en minimalistische interieurs. En daar heeft argenta met het Invisidoor systeem heel wat toe bijgedragen. Daarmee gaan alle binnendeuren op in de wand, al dan niet met standaardafmetingen. Kamerhoge deuren vormen hierop geen uitzondering. En naast draaideuren, behoren ook pivoterende en schuifdeuren die in de wand verdwijnen tot de mogelijkheden, met als laatste nieuwigheid de Invisidoor S. 

  Het deurblad van die Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat in principe zelfs een handgreep overbodig maakt. Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert. Zelfs met een schuifdeur opengeschoven, blijft steeds de volledige wand vrij en wordt de openheid van een interieur volledig gerespecteerd. Terwijl je twee ruimtes toch steeds van elkaar kan blijven scheiden. De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt daarbij afgedicht door een bewegend afdekprofiel.

  Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 80 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem om makkelijker te bedienen. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn steeds makkelijk bereikbaar om te kunnen demonteren en afregelen. 

  argenta Invisidoor S wint iF Design Award 2019

  Pas gelanceerd, heeft de Invisidoor S van argenta intussen al zijn eerste internationale award beet: de iF Design Award. Invisidoor S imponeerde de 67-koppige iF Design Award jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, met z’n technische vernuft en esthetische innovatie.

  www.argentalu.com

  argenta

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel