Duco Online Sessions 

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f

  Keep it Cool: natuurlijke oplossingen tegen oververhitting

  Op woensdag 10 maart organiseert Duco Ventilation & Sun Control opnieuw een webinar. Als specialist in ventilatie en zonwering ziet Duco het als zijn missie om de markt optimaal te informeren in deze bijzondere tijden. Dit keer gaat Duco dieper in op het thema oververhitting. Een issue dat de laatste jaren al maar meer de kop op steekt door warmere zomers en strengere energie-eisen. Tijdens dit webinar, dat kadert binnen Duco’s Online Sessions, formuleren gastsprekers Saskia Gabriël (Epacq) en Dirk Stevens (Duco) een antwoord op hoe je een gebouw op een natuurlijke manier koel kan houden. 

  Natuurlijk koel houden

  Woningen zijn door de strengere energienormen steeds beter geïsoleerd. Daarbij worden de zomers steeds warmer, waardoor het risico op oververhitting toeneemt. 
  De uitdaging bij het ontwerpen van een woning verschuift van ‘hoe woningen op een energiezuinige manier verwarmen naar ‘hoe woningen in warme periodes op een energiezuinige manier koel houden’. Een uitdaging die Duco maar al te graag aanneemt. 

  Dat doet de ventilatiespecialist door optimaal gebruik te maken van natuurlijke technieken. Om woningen op een natuurlijke manier koel te houden heb je geen airco’s of andere energieverslindende apparaten nodig. Een natuurlijk en energiezuinig alternatief is de toepassing van zonwering en intensieve nachtkoeling. Beide hebben een gunstig effect op de thermische massa en zorgen voor een efficiënte en energiezuinige verlaging van de koellast.

  Een antwoord op al jouw vragen!

  In de Online Session geven Dirk Stevens (Sales Manager bij Duco) en gastspreker Saskia Gabriël (Architect, energieconsulent en EPB-verslaggever bij Epacq) graag antwoord op al jouw vragen. 

  Welke maatregelen kan je nemen tegen oververhitting? Wat is het effect van passieve koeling in residentiële woningbouw? Welke natuurlijke concepten zijn er van toepassing in de stapelbouw? Dit en nog veel meer ontdek je op 10 maart aan de hand van diverse praktijkcases.

  Timing & inschrijven

  Het webinar vindt online plaats op woensdag 10 maart van 10u tot 11u00 en geldt als 1 uur permanente vorming. Het event is gratis, maar inschrijven is verplicht.

  Meer info en inschrijven kan via

  duco.eu/webinaroververhitting

  duco

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel