Bomen bouwen in Zwijndrecht met Rockpanel Woods 

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Architect : AKM-REALES

  In Zwijndrecht (Nederland) is appartementencomplex Haut opgeleverd. Met Rockpanel Woods is een gevelbeeld gecreëerd van strak gestileerde bomen in een boeiend bos.

  Bomen als inspiratie voor de gevel

  Het appartementencomplex telt 19 levensloopbestendige 3- en 4-kamer koopappartementen met balkon of tuin, verdeeld over 4 bouwlagen. Het nieuwe ontwerp van het appartementencomplex sluit naadloos aan bij het bestaande karakter van de omgeving. Architect Nico de Bruijn van AKM-Reales vertelt: ”We ontdekten dat het terrein oorspronkelijk was opgenomen in de hoofdgroenstructuur. We hebben besloten bomen terug te bouwen. De gevel is vormgegeven als een diversiteit aan abstracte boomvormen die tegen de achtergrond van een donker bos staan.”

  Duurzaam gevelmateriaal

  De strak gestileerde bomen zijn tot leven gebracht met Rockpanel Woods gevelpanelen. De Bruijn: “Oorspronkelijk wilden we in dit natuurlijke ontwerp een echte houten gevel. Maar met het oog op de toekomst konden we dit gewoonweg niet aan onszelf verkopen. Met Rockpanel Woods hebben we een alternatief in handen dat de gevel vergelijkbare warme en natuurlijke uitstraling geeft als hout, met het voordeel van een brandveilige gevel die nauwelijks onderhoud vraagt.” Door een transparante coating zijn de platen praktisch zelfreinigend. Bovendien verbetert de coating de UV-bestendigheid, waardoor de gevel er decennialang uit blijft zien alsof deze net is opgeleverd.

  Gesloten buitenblad

  Op het casco van beton en kalkzandsteen is eerst een laag ROCKWOOL isolatie aangebracht, vertelt Wieger Jan Luchtenburg. Hij is teamleider bij Verdouw Bouwproducten. “Tegen de isolatie is een houten onderconstructie geplaatst waartegen stroken zwarte Rockpanel platen genageld zijn. Hierop is de Rockpanel Woods vervolgens bevestigd met nagels, met een ruimte van ongeveer een centimeter tussen elke rij, waardoor de illusie van een open voeg ontstaat.”

  Ontdek Rockpanel Woods

  rockpanel 

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel