Project Zuidburg - Comfortabel en onbekommerd zorgwonen in Veurne

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Architecten Wylein & Partners

   

  Het knap vormgegeven zorgwooncomplex Zuidburg in Veurne herbergt honderd assistentiewoningen, een restaurant, een kinderdagverblijf, een kapsalon, fitnessruimtes en een bibliotheek. Vanuit comfortoverwegingen koos het bouwteam voor multi lucht/lucht warmtepompen van Daikin met actieve koeling voor de assistentieflats, in de andere ruimtes aangevuld met specifieke oplossingen op maat. En dit alles volledig in lijn met de EPB-eisen.

  Het prestigieuze project Zuidburg in Veurne met luxe zorgflats gooit grote ogen. De moderne architectuur van de hand van Architecten Wylein & Partners, de prachtige binnentuin en functionele inrichting vallen meteen op. Uiteraard werd ook de nodige aandacht besteed aan de technieken in het gebouw.

  Daikin lucht/lucht warmtepompen: een oplossing met tal van voordelen

  Voor de energetische aspecten werd rekening gehouden met actieve koeling, om het zomercomfort te maximaliseren. Karel Lambert, projectmanager van algemeen aannemer Furnibo en eindverantwoordelijke voor de werf Zuidburg, riep de hulp in van Daikin om voor een gepaste oplossing te zorgen die absoluut comfort garandeert en voldoet aan de EPB-eisen. 

  Lieven Verstaen, Product Manager bij Daikin: “Dankzij de doorgedreven isolatie heb je in nieuwbouw vandaag veel minder koel- en verwarmingscapaciteit nodig. Doordat er kleinere vermogens vereist zijn, zijn lucht/lucht warmtepompen een geschikte oplossing, zeker als je actieve koeling wil toepassen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de lucht ook wordt ontvochtigd zodat je de temperatuur minder moet verlagen. Een lagere luchtvochtigheid zorgt immers, ook bij hogere temperaturen, voor een aangenaam gevoel. Interessant zijn ook de snelheid van koeling en het beperkte onderhoud.” 

  Elke assistentiewoning beschikt over een eigen, autonoom werkend multisplit buitentoestel, aangesloten op een discreet Perfera wandmodel in de leefruimte en in de slaapkamer. De toestellen munten uit door hun fluisterstille werking, hun driedimensionale uitblaasmogelijkheden en hun actieve filter met Flash Streamer-technologie, die stofdeeltjes, allergenen en geuren verwijdert voor een schone en gezonde binnenlucht. De bewoners bedienen zelf het toestel via een gebruiksvriendelijke infrarode afstandsbediening. 

  • Daikin Belux
   Avenue Franklin 1B
   B-1300 Wavre
  • +32 10 23 72 23
  • www.daikin.be

  daikin

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel