1996-2016
20 jaar
informatie naar architecten

De wekelijkse nieuwsbrief van
Architectenkrant
Week 47 van 21 november 2016
banner

Om (nog) meer
creatief te zijn

In elk nummer van ABSTRACT(magazine)® vindt u immers een selectie terug van de beste architecturale realisaties ter wereld die dan ook nog op een buitengewoon verzorgde manier worden voorgesteld.

(foto: Bibliotheek in Nandaihe, China -
Vector Architects)

Lees meer...


VIDEO - Elbphilharmonie in Hamburg van Herzog & de Meuron opent de deur

Het heeft wat voeten in de aarde gehad – slechte projectplanning, problemen met de aannemers en politiek gekrakeel. Maar het is een feit enkele weken geleden opende het publiek toegankelijke deel van de Elbphilharmonie in Hamburg.
Lees meer...

banner
Justus van Effen, Rotterdam ontvangt World monument fund/knoll modernism prize 2016

De tweejaarlijks uitgereikte prijs ‘World Monument Fund/Knoll Modernism Prize 2016’ is toegekend aan de restauratiearchitecten van het gerenommeerde woongebouw Justus van Effencomplex in Rotterdam, Molenaar & Co architecten, Hebly Theunissen architecten en Michael van Gessel landscapes.
Lees meer...

Wonen in Rotterdam anno 2030

Wonen in Rotterdam wordt steeds aantrekkelijker. Meer en meer Rotterdammers zijn tevreden over het wonen in de stad, meer startende gezinnen besluiten te blijven en er is meer dan ooit belangstelling om naar Rotterdam (terug) te verhuizen. Maar hoe kijken ontwerpers op de stad van de toekomst. Het Nieuwe Instituut vroeg twaalf Rotterdamse ontwerpers en ontwerpbureaus om hun visie op ‘Wonen in Rotterdam anno 2030’ te verbeelden.
Lees meer...

banner

Het huis rond de perenboom door Edgley Design

Het huis van de architect, het is altijd een uithangbord, een huis waar hij al zijn kennis en zijn hele visie op architectuur en leven kwijt kan. Jake Edgley, oprichter van Edgley Design, ontwierp zijn eigen huis in de rand van Londen rond een 100 jaar oude perenboom.
Lees meer...

Studio Fuksas ontwerpt een wolk

De nieuwe EUR, Convention Hall and Hotel, in de volksmond alvast de ‘Cloud’, genoemd, opende zijn deuren. In Rome. Studio Fuksas, geleid door het architectenkoppel Massimiliano en Doriana Fuksas, tekende voor deze magistrale wolk in een doos.
Lees meer...

VELUX

Vochtige woningen in Europa kosten 82 miljard euro per jaar
Lees meer...

HUM Eternit

Praktijkopleiding geventileerde gevelsystemen
Lees meer...

Archicards 82: Productinformatie na 3 kliks

Kandidaten gezocht voor Vlaams Bouwmeester expertengroep ....

Uw advertentie in deze newsletter ? Contacteer ons hier
Indien u deze newsletter niet meer wenst te ontvangen kan u zich hier uitschrijven
© 2016 Media-Xel, All rights reserved