1996-2016
20 jaar
informatie naar architecten

De wekelijkse nieuwsbrief van
Architectenkrant
Week 48 van 28 november 2016
banner

King Abdulaziz Center for World Culture bijna opgeleverd

Het gebeurt niet veel dat een gebouw wordt opgeleverd vóór de voorziene datum. Zeker bij grote projecten wordt er al eens wat verschoven. Het ontwerp van het King Abdulaziz Center for World Culture van het Noorse architectuurbureau Snøhetta arkitektur landskap AS zit voor op de planning. In 2017 wordt het officieel geopend.
Lees meer...

VIDEO -
REM, de architect, de film

Het voorbije weekend beleefde de langverwachte film REM zijn officiële Nederlandse première op het documentairefestival IDFA in Amsterdam. In de documentaire volgt en interviewt filmmaker Tomas Koolhaas zijn beroemde vader, architect Rem Koolhaas. Ook komen bewoners en gebruikers van bekende gebouwen als de Seattle Public Library en het Maison de Bordeaux aan het woord.
Lees meer...

banner
Ambitienota Architectuurcentra

Aandacht voor de architectuur. Het is niet altijd een eerste besogne in het politieke debat. Om hier wat aan te veranderen bundelden elf Vlaamse en Brusselse culturele organisaties uit de architectuursector hun krachten. Ze gaan resoluut voor méér.
Lees meer...

De carrièreswitch
van Toyo Ito

Vorig jaar, toen Toyo Ito zijn National Taichung Theater in Taiwan uiteindelijk voltooide was, bevond Ito zich op een kruispunt. Het theater leek dé mijlpaal voor de Ito. Zeker omdat hij tijdens de bouw ervan Pritzker Prize Laureate werd, in 2013. Toen stelde zich de prangende vraag: en wat nu?
Lees meer...

banner

Ondergronds museum: ‘World Building of
the Year 2016’

Het National Museum in Szczecin, een ondergronds museum in Polen met een grote publieke ruimte op het dak, ontving de prijs World Building of the Year 2016 op het World Architecture Festival in Berlijn. De Poolse architect Robert Konieczny van het architectuurbureau KWK Promes tekende voor dit opvallende ontwerp, dat … niet opvalt.
Lees meer...

Villa Platan,
een huis aan de branding

Vertrekkend vanuit vier rechthoekige volumes die naadloos werden samengevoegd, ontwierp ADEPT een privévilla op de rand van het land en de zee. Door gebruik te maken van kleuren uit de natuur en zachte overgangen tussen de verschillende binnenruimtes is deze 180 m2 helemaal afgestemd op zijn unieke locatie. Ook de overgangen tussen binnen en buiten, maken van de dagelijkse bewegingen van de zee, een geïntegreerd deel uit van het dna van de architectuur.
Lees meer...

Archicards 83: Productinformatie na 3 kliks

Kandidaten gezocht voor Vlaams Bouwmeester expertengroep ....

Uw advertentie in deze newsletter ? Contacteer ons hier
Indien u deze newsletter niet meer wenst te ontvangen kan u zich hier uitschrijven
© 2016 Media-Xel, All rights reserved