1996-2016
20 jaar
informatie naar architecten

De wekelijkse nieuwsbrief van
Architectenkrant
Week 50 van 12 december 2016
banner

De Duitse Grüntuch Ernst Architekten ontwerpen Colegio Alemán in Madrid

De nieuwe school in het noorden van Madrid vervangt het voormalige gebouw in het centrum van de stad. Met zijn speciale educatieve programma en de theatervoorstellingen en concerten die er ’s avonds worden gegeven, is de Colegio Alemán een belangrijke locatie voor culturele uitwisseling.
Lees meer...

VIDEO -
De Plugin Tower, om in te pluggen door People's Architecture Office

De Plugin Tower beperkt de investeringen die nodig zijn voor het bouwen van een huis, omdat het het risico op verlies van een woning uitsluit: bewoners kunnen gewoonweg hun huis ‘inpakken’ en het ergens anders weer optrekken als ze gedwongen worden te verhuizen, bijvoorbeeld door klimatologische omstandigheden.
Lees meer...

Wilt u een kunstwerk op uw gevel?

Eerst is er de architectuur, dan de kunst. Of andersom? Daar kunnen we het volgende keer eens over hebben. In ieder geval wil men in Brussel de openbare ruimte aanpakken. De voetgangerszone is een ander paar politieke mouwen - wanneer beweegt er daar wat? Maar gevels die een likje verf nodig hebben – gelieve zich aan te melden.
Lees meer...

Koen van Velsen, Nederlandse Architect van het Jaar 2016

Koen van Velsen is gekozen tot Architect van het Jaar 2016. De 64-jarige architect en voormalig Rijksbouwmeester heeft zijn verkiezing te danken aan de negen eerdere winnaars van de prijs. Zij vormden de jury van deze tiende editie van de Architect van het Jaar-verkiezing.
Lees meer...

iHouse Dormitory door Studio SUMO

Omdat Japan een bevolkingsdaling kent, proberen universiteiten steeds meer internationale studenten aan te trekken, voor zowel lange als korte verblijven. De iHouse Dormitory is een slaapzaal en ‘International Center’ voor zo’n 140 internationale studenten.
Lees meer...

Archicards 83: Productinformatie na 3 kliks

Architectuur eens geen egoproject maar een sociaal project

Discussie en dialoog, sharen en samenwerken: onze facebook-pagina is de uwe. Met uw toestemming, nemen wij graag de interessantse commentaren op in onze andere publicaties.
Geef uw mening!

Verantwoordelijk voor het volledige proces vanaf ontwerp tot uitvoering voor interieurs ....

Uw advertentie in deze newsletter ? Contacteer ons hier
Indien u deze newsletter niet meer wenst te ontvangen kan u zich hier uitschrijven
© 2016 Media-Xel, All rights reserved