Architectuur en ziekte zijn sterk verweven. Het architectuurdiscours maakt gebruik van theorieën over lichaam en geest, waarbij de architect wordt gezien als een soort dokter en de opdrachtgever als patiënt. Al duizenden jaren wordt architectuur afgeschilderd als een middel dat zowel voorkomt als geneest. Met Sick Architecture belichten CIVA en gastcuratrice Beatriz Colomina een onderwerp dat sinds de uitbraak van de coronapandemie sterk op het voorplan trad.
architectenkrant-newsletter-architecturearchitectenkrant-newsletter-architecturearchitectenkrant-newsletter-architecturearchitectenkrant-newsletter-architecture
architectenkrant architectuur newsletter

Architectenkrant - Newsletter - Vrijdag 13 mei 2022

 
 

Dynamische circulatie

Brussel presenteert ontwerp van de ‘sporttoren’, een toekomstige sportvoorziening.

Lees meer

 
 

SICK ARCHITECTURE

Architectuur en ziekte zijn sterk verweven. Het architectuurdiscours maakt gebruik van theorieën over lichaam en geest, waarbij de architect wordt gezien als een soort dokter en de opdrachtgever als patiënt.

Lees meer

 
 

Salt Water Cities op Floriade

Voor het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten op de Floriade, ontwierp het Nederlandse Tellart in samenwerking met Pragma Architects de visie ‘Salt Water Cities’.

Lees meer

 
 

Nieuw landmark met architecturale zonwering in postindustrieel mijnlandschap

Logistiek dienstverlener H.Essers blijft maar groeien. Om zijn toekomst veilig te stellen, besloot het Limburgse familiebedrijf een nieuw hoofdkantoor op te trekken.

Lees meer

 

ARLU: Messing kroonjuweel langs de autosnelweg

Een indrukwekkend nieuwbouwproject als ‘landmark’ langs de E403 autosnelweg van Kortrijk naar Brugge: dat is het nieuwe ARLU ‘epicentrum’ voor alles wat met het openen van deuren te maken heeft. Merken argenta en ROB hebben hiermee in het Belgische Ardooie voortaan één gezamenlijke uitvalsbasis onder een overkoepelende firmanaam.

Lees meer

 

BATIBOUW 2022: terugkeer door de grote poort

De omstandigheden lieten het nog niet toe in februari, maar nu zit BATIBOUW er écht aan te komen. BATIBOUW vindt plaats van 21 tot en met 29 mei in de Paleizen van Brussels Expo. Op dinsdag en woensdag 25 mei is er extra aandacht voor de bouwprofessional tijdens twee professionele beurzen.

Lees meer

 

Yatra Travel
Architectuurreizen

Zoekertjes
en jobs

Archicards
Digital couponing

Volg ons:  architectenkrant lindedin architectenkrant pinterest

architectenkrant architectuur newsletter

Bekijk als een webpagina

MediaXel bvba
64 Maria van Hongarijelaan
BE - 1083 Brussel

Unsubscribe

Uitsluitend in het kader van uw vakinformatie,
kan uw e-mailadres eventueel worden doorgegeven
aan de partners die in deze nieuwsbrief aanwezig zijn.
Niet akkoord