Dubai, Abu Dhabi, Sharjah: het grootste museum voor hedendaagse architectuur?

Dubai, Abu Dhabi, Sharjah: het grootste museum voor hedendaagse architectuur?

AFGESLOTEN

Een architectuurreis met Architectenkrant - Van woensdag 9 oktober t/m dinsdag 15 oktober 2019

Dubai, Abu Dhabi en Sharjah kennen we allemaal wel omwille van de olierijkdom, maar we zouden bijna vergeten dat de Emiraten vroeger vooral bekend stonden voor hun parelduikers.

Maar er is nog meer! Deze snel groeiende stadstaatjes werden als het ware magneten voor een hele stoet architecten uit de hele wereld die hier de meest ambitieuze projecten uit de grond mochten stampen.

Deze drie Emiraten bieden vandaag een mooi overzicht over de Arabische en internationale architectuur van de voorbije eeuw.

Ze worden benijd, bewierookt, betwist en verguisd … Dubai, Abu Dhabi en Sharjah roepen bewondering of soms ook afkeer op, maar een ding is zeker: ze laten niemand onverschillig.

Alles, en vaak om het even wat, is al gezegd over het lot van de honderdduizenden arbeiders die deze steden van de toekomst komen optrekken, over de internationale politiek van deze kleine staatjes, over de manier van leven, het autoritarisme en de grootheidswaanzin van de oliemonarchen. Ze mogen dan wel politieke dwergen zijn, maar op financieel vlak zijn ze heuse zwaargewichten.

Dubai, Abu Dhabi en Sharjah zijn in elk geval indrukwekkende openluchtmusea die getuigen van een jonge maar zeer bewogen geschiedenis.

Deze architectuurreis is een eerste kennismaking die u een overzicht geeft van de buitengewone architectuur en die u zal toelaten om zelf een eigen mening te vormen.

En voor architecten die hier meer dan 5 jaar geleden voor het laatst waren, wordt dit ook een ontdekkingsreis die het ongelofelijke tempo van de vooruitgang in kaart brengt.

  • Laatste update op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel