ROVAL - Architectonische aluminium dakranden bieden ontwerp meerwaarde

Pin It

 • roval-architectonische-dakranden-

  roval-architectonische-dakranden-

 • roval-architectonische-dakranden-

  roval-architectonische-dakranden-

 • roval-architectonische-dakranden-

  roval-architectonische-dakranden-

  Aluminium is een relatief nieuw materiaal. Zeker in de bouwsector, waarin het iets meer dan een eeuw op grotere schaal wordt toegepast. Pas de laatste decennia wordt aluminium niet alleen meer gezien als functioneel materiaal – wat het uiteraard nog altijd is – maar wordt het door ontwerpers in toenemende mate als esthetische materiaal gewaardeerd.

  In veel gevallen geeft aluminium meerwaarde aan de uitstraling van het gebouw. Roval Aluminium, dochter van Reynaers Aluminium, ontwikkelt en produceert als totaalleverancier een scala aan aluminium bouwproducten. Behalve aluminium muurafdeksystemen, balustersystemen, dagkantoplossingen, lekdorpels en boeiboorden zijn dat architectonische dakranden. Deze architectonische dakranden onderscheiden zich met name door hun vorm van de standaard aluminium dakranden van Roval. Tot de groep architectonische dakranden behoren de Roval-Kraal®, de Roval-Solokraal®, de Roval-Wave®, de Roval-Angle® en de Roval-Opaal®. De architectonische dakranden van Roval worden toegepast bij gebouwen, zowel woningen als kantoren en bedrijfsgebouwen, die om een kwalitatief hoogwaardige afwerking vragen.

  Kraal® en Solokraal®

  De Roval‑Kraal® wordt vooral toegepast bij projecten, waar de architect meer ontwerpvrijheid geniet, zoals in de particuliere woningbouw.  Het ronde vooraanzicht van de Roval‑Kraal® verwijst naar de traditionele kraallijst van weleer. De Roval-Solokraal® is visueel weliswaar hetzelfde als de Kraal-uitvoering, maar onderscheidt zich doordat de (enkelvoudige) dakrand is voorzien van een speciaal ontwikkelde EPDM‑afdichtingsband. De Solokraal® kan op zowel een bitumen als op een kunststof dakbedekking worden toegepast.

  Wave®

  De naam zegt het al: De Roval-Wave® heeft een golvend vooraanzicht die van bol naar hol loopt. Hierdoor wordt een vloeiende overgang gecreëerd van dak naar gevel.

  Angle®

  De Roval-Angle® is een combinatie van een traditionele rechthoekige bovenkant met een holle, gebogen onderzijde.

  Opaal®

  De Roval-Opaal® is een fraaie, ovaalvormige aluminium dakrand die voldoende ruimte biedt voor een extra dakbedekkingslaag.

  Zo biedt Roval Aluminium dakranden die passen bij vrijwel elk ontwerp. Alle architectonische dakranden produceert en levert Roval in brute, geanodiseerde of gemoffelde uitvoering.  Desgewenst worden de dakranden voorzien van binnen‑ en buitenhoeken in standaardafmeting van 500 x 500 mm en verbindingsplaatjes.  Ook kunnen ze op diverse manieren worden gewalst (X‑ en Y‑as). Via de website van Roval Aluminium kunnen ontwerpers beschikken over bestekteksten, CAD-tekeningen en (digitale) documentaties.

  www.roval.be

  roval logo

   

  Tags: Daken