Waarom een vloerstopcontact plaatsen in een privéwoning?

 • arpi-prise-01
 • arpi-prise-02
 • arpi-prise-03

  1. Waar er absoluut een vloerstopcontact voorzien moet worden, is onder de tafel in de eetkamer! Dat is praktisch en zo worden risico’s op brandwonden vermeden wanneer er raclette of steengrill op het menu staat (in het bijzonder voor kinderen die rond de tafel lopen).
  2. Voor een grote glazen wand die uitkijkt op de tuin: om er een tv te plaatsen, een lamp of een heuse kerstboom in die tijd van het jaar.
  3. In een loft of open ruimtes zonder veel muren. De oplossing is één of meerdere stopcontacten plaatsen achter de tv in de vloer of naast de sofa om een lamp, laptop of smartphone aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Er zijn aangepaste connectoren verkrijgbaar (Verbindingsstuk radio-tv, Data , HDMI, USB-lader….). Door in dergelijke ruimtes stopcontacten te plaatsen in de vloer, is het comfort van de bewoners gegarandeerd en kunnen ze makkelijk rondlopen.
  4. Ja, maar wat in geval van vloerverwarming? Maak u geen zorgen! Er moet wel op voorhand rekening mee worden gehouden voor de plaatsing van de buizen.
  5. Op welk soort vloerbekleding kunnen ze geplaatst worden? Parket of gelijmde tegels, gepolierd beton, zwevend parket of zelfs vast tapijt, vloerstopcontacten kunnen aan alle vloerbekledingen aangepast worden. Ze kunnen vlak geplaatst worden of uitstekend.
  6. En waarom geen vloerstopcontact op het terras? Op die manier kunt u op mooie dagen gegarandeerd genieten van comfort buiten en kunt u uw elektrische toestellen (grill, sfeerlamp, computer…) gebruiken. Tegenwoordig zijn er IP66-modellen verkrijgbaar die voorzien zijn voor een buitengebruik.

  Een stopcontact dat in de vloer zit, moet noodzakelijkerwijs van onberispelijke kwaliteit zijn en duurzaam (men verandert niet om de 5 jaar van tegelvloer of parket…).
  Arpi®, producten die in België worden gemaakt sinds 1983, stelt u zijn nieuwe waterdichte vloerstopcontact voor (IP 66), design, stevig (IK10), kwaliteitsvol (Inox 304) dat moeiteloos geplaatst kan worden op alle soorten vloeren (gepolierd beton, gelijmde tegels, gelijmd parket op chape of zwevend parket).

  Klik hier voor een korte presentatievideo

  Onze producten zijn verkrijgbaar bij bijna 150 groothandels in elektrisch materiaal in het hele land. De installateurs in uw regio kunnen ze dus makkelijk verkrijgen bij hun gebruikelijke leveranciers.
  Hebt u documentatie nodig of een bestek? Contacteer ons op volgend adres:

  Arpi®

  Zoning Industriel
  Rue des Combattants, 45
  4280 Hannut
  www.arpi.eu

  T: 019/63.63.98

  arpi logo

   

  Tags: Technieken