ZinCo - Bouwen aan de groene stad van de toekomst

 • ZinCo-Bouwen-aan-de-groene-stad-

  ZinCo-Bouwen-aan-de-groene-stad-

 • ZinCo-Bouwen-aan-de-groene-stad-

  ZinCo-Bouwen-aan-de-groene-stad-

  ZinCo, Duits fabrikant met hoofdzetel in Stuttgart en wereldwijd actief, is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame, innovatieve en toekomstgerichte systeemoplossingen voor groentoepassingen op daken, gevels en ondergrondse parkeergarages. De meest gekende referentie van Zinco is zonder twijfel “The High Line” in New York.

  Nieuw groendaksysteem met een maximum aan verdampings- en verkoelingscapaciteit in de strijd tegen het Urban Heat Island Effect en fijnstof : ZINCO URBAN CLIMATE ROOF

  Klimaatopwarming, te hoge concentraties fijnstof, overstromingen, langdurige droogte of zware regenval; vermindering van de biodiversiteit, Urban Heat Effect, het bannen van vervuilende dieselauto’s uit steden, initiatieven zoals Ringland voor een leefbaarder milieu… Al deze items komen bijna dagelijks in het nieuws.

  Het is algemeen bekend dat Vlaanderen stilaan één grote volgebouwde agglomeratie aan het worden is. (Niet voor niets werd een “Betonstop” voor 2040 aangekondigd). Het “betonneren” van de natuur is niet enkel verantwoordelijk voor overstromingen bij hevige regenval door overbelasting van de riolering, maar zorgt ook voor een verhoging van de temperaturen door stralingswarmte in verstedelijkt gebied (Urban Heat Island Effect).

  Studies tonen aan dat dit effect een negatieve invloed heeft op de levenskwaliteit en dat te drukkende en hoge temperaturen als zeer onaangenaam ervaren worden.
  Het ZINCO URBAN CLIMATE ROOF komt tegemoet aan deze problematiek : niet enkel worden overstromingen door wateroverlast vermeden (vertraagde waterafvoer) maar ook worden de omgevingstemperatuur en de concentratie van fijnstof verlaagd terwijl de biodiverstiteit en de levenskwaliteit toenemen.

  Standaard Extensieve groendaken beschikken over een aanzienlijk verdampingsvermogen, bekeken over een periode van een jaar. In droge, warme periodes kan het verdampingspeil en dus het verkoelend vermogen echter tot nul dalen.

  Urban Cimate Zoof van Zinco biedt dankzij een zeer specifieke plantengemeenschap met een zeer hoge verdampingscapaciteit en fijnstof binding een oplossing; zeker in droge periodes. In tegenstelling tot stadsbomen kan deze beplanting al na 1 jaar haar maximum verdampingscapaciteit bereiken.

  De systeemopbouw, geschikt voor daken van 0° tot 5°, bestaat uit een bescherming van de wortelwerende dakdichting, drainagepanelen, een uniek membraan met capilaire werking met geïntegreerde druppelleidingen, specifiek substraat en plantengemeenschap “Urban Climate Roof”. De totale opbouwhoogte bedraagt 15cm met een waterverzadigd gewicht van 150kg/m². U kan als architect rekenen op het ZinCo ingenieursbureau en team van botanisten om elk project van ontwerp tot realisatie te begeleiden

  Eric Waterlot
  Account Manager BeLux

  www.zinco.be
  0032 473 575 324

  ZinCo logo

   

  Tags: Daken, Duurzaam bouwen