De Metropolis collectie van Wienerberger: verfijnd gelijnd

 • wienerberger-metropolis-

  wienerberger-metropolis-

 • wienerberger-metropolis-geel-

  wienerberger-metropolis-geel-

 • wienerberger-metropolis-rood-

  wienerberger-metropolis-rood-

  De Metropolis collectie leent zich uitstekend voor een strakke, gelijnde gevel met karakter. De stenen hebben afgeronde hoeken en zijn 24 cm lang en amper 4 cm hoog. Door de cementering op de steen balanceert zijn oppervlak tussen glad en licht ruw.

  Ruimteveroveraar


  Met zijn scherpe lijn schept de Metropolis gevelsteen ruimte voor meer isolatie of extra leefruimte. Hij is maar 6,5 cm breed in plaats van de gebruikelijke 10 cm. Die plaatswinst is welkom bij nieuwbouw en zeker bij renovatie.

  Stijlvolle roots …

  Stilistisch knipoogt de steen naar het verleden én naar de toekomst. Zijn lengte en kleurenpalet wekken de modernistische art deco uit de jaren ’20 weer tot leven. Met zijn geometrische patronen en strakke lijnen stond die bouwstijl symbool voor vooruitgang en snelheid.

  … voor de stad van de toekomst

  Zo geeft Metropolis een nieuwe woning de grandeur van een bestaand pand. En bij verbouwingen slaat de gevelsteen een brug van de woning van gisteren naar de stadsarchitectuur van de toekomst, zoals de naam van de collectie suggereert.

  Romeinse kleurenrijkdom

  De collectie telt 8 tinten, genoemd naar de kamers in de klassieke Romeinse villa: Atrium Rood, Aula Rood, Civitas Bruin, Colonia Zwart, Galleria Geel, Portus Geel, Urbis Bruin en Vesta Zwart. Keuze te over voor een keizerlijke uitstraling.

  Meer info:

  wienerberger logo

  Tags: Gevels