UNILIN INSULATION - UTHERM Wall Flex

 • Unilin-UTHERM-Wall-Flex-

  Unilin-UTHERM-Wall-Flex-

 • Unilin-UTHERM-Wall-Flex-

  Unilin-UTHERM-Wall-Flex-

  Hybride isolatieplaat om efficiënt spouwmuren te isoleren.

  Wie bouwt of verbouwt en spouwmuren wil isoleren, hoeft niet langer voor ofwel minerale wol ofwel hardschuimplaten te kiezen. UTHERM Wall Flex brengt de voordelen van beide samen in één efficiënte isolatieoplossing.

  Met UTHERM Wall Flex combineer je de hoge isolatiewaarde van harde PIR-isolatie met de flexibiliteit van zachte minerale wol. UTHERM Wall Flex bestaat namelijk uit een PIR-plaat die aan weerszijden afgewerkt is met alu-laminaat en aan één zijde bekleed is met een extra laag minerale wol.

  Het voordeel? De minerale wol werkt oneffenheden op de binnenmuur weg, laat de isolatieplaten perfect aansluiten tegen de muur en voorkomt luchtcirculatie achter de platen. Luchtdichtheid is immers een belangrijke voorwaarde om optimaal te isoleren.

  Op dat vlak presteert UTHERM Wall Flex dus bijzonder goed. De PIR-isolatieplaten hebben een opgegeven lambda-waarde van 0,022 W/mK. In combinatie met de minerale wol zijn ze de ideale oplossing om een spouwmuur slank, 100% luchtdicht en thermisch performant te isoleren. Zo behaal je de vooropgestelde U-waarde ook in de praktijk.

  Naast nieuwbouw zijn de UTHERM Wall Flex-isolatieplaten uitermate geschikt voor renovatieprojecten.

  “Om spouwmuren extra te isoleren bij renovatiewerken, worden de bestaande gevelstenen weggehaald. Het oppervlak dat tevoorschijn komt, is vaak oneffen. Doordat circulatie van koude lucht achter de harde isolatieplaten het isolerende vermogen ervan deels kan tenietdoen, is UTHERM Wall Flex met een extra laagje minerale wol op de PIR-plaat een efficiënter isolatiealternatief. De zachte minerale wol sluit perfect aan tegen de muur en vangt de oneffenheden op, waardoor luchtcirculatie vermeden wordt en de voorziene U-waarde gegarandeerd blijft”, weet Pol Van Acker, technical support manager bij UNILIN Insulation.

  UTHERM Wall Flex is een erg dankbaar product om mee aan de slag te gaan. De isolatieplaten hebben een handig formaat (1200 x 600 mm) en dankzij de tand-groefverbinding schuiven ze makkelijk in elkaar. UTHERM Wall Flex is beschikbaar in verschillende diktes van 40 tot 160 mm, telkens met 25 mm minerale wol.

  Waarom UTHERM Wall Flex dé oplossing is om spouwmuren te isoleren?

  • UTHERM Wall Flex = PIR-isolatie met een laag minerale wol aan 1 zijde
  • Sluit perfect aan tegen elke muur: geen luchtcirculatie en windspoeling
  • Minder energieverlies + hoge isolatiewaarde = hoge thermische prestatie
  • Hoge vochtbestendigheid van de minerale wol
  • Verschillende diktes die voldoen aan de meest recente EPB-wetgeving
  • Makkelijke montage dankzij handige formaten en tand-groefverbinding

  Meer informatie?

  • Contacteer UNILIN Insulation
  • T +32 56 73 50 91
  • www.unilininsulation.com

  unilin logo

   

  Tags: Isolatie