Schaarste op isolatiemarkt geldt niet voor rotswol

Schaarste op isolatiemarkt geldt niet voor rotswol

De media maken momenteel melding van een isolatieschaarste in de markt wegens sterk gestegen grondstofprijzen. Deze schaarste betreft de chemische stof Methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI), het hoofdbestanddeel van zowel PUR- als PIR-platen, en heeft geen betrekking op ROCKWOOL® rotswol isolatie. ROCKWOOL rotswol blijft leverbaar met de gebruikelijke korte levertijden.

Naar verluid liggen de bouwwerven stil en zouden honderden banen op het spel staan. De isolatiecrisis heeft echter geen effect op de levering van ROCKWOOL rotswol isolatie. Basalt, het belangrijkste hoofdbestanddeel van rotswol, is een onuitputtelijke grondstof: de aarde produceert elk jaar 38.000 maal meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van rotswol gebruikt. ROCKWOOL rotswol isolatie is dan ook volop beschikbaar en direct leverbaar. Dankzij de vulkanische oorsprong is de rotswol bovendien onbrandbaar en voldoet het isolatiemateriaal aan EUROCLASS A1.

Uc 0,24 voor spouwmuren haalbaar

Voor zowel de spouw als het platte dak biedt ROCKWOOL allerhande oplossingen, zowel voor woning- als utiliteitsbouw. Met ROCKWOOL rotswol spouwmuurisolatie kan al vanaf een isolatiedikte van 120 mm Umax = 0,24 W/m2K worden behaald. De spouwplaten van de rotswol fabrikant zijn waterafstotend, vormvast, eenvoudig te monteren en bieden een gegarandeerde, hoge isolatiewaarde gedurende de gehele levensduur van een gebouw.

Brandveilige platdak isolatie met FM-approval

ROCKWOOL platdak isolatie is eveneens voorradig en direct leverbaar. Naast thermische isolatie is ROCKWOOL rotswol platdak isolatie onbrandbaar en levert het nauwelijks of geen bijdrage aan rookontwikkeling en de uitbreiding van een brand. Bovendien presteren de platdak isolatieproducten van ROCKWOOL zeer goed op het gebied van akoestiek en zijn ze FM-approved.

BIM-constructies en technische ondersteuning

Ook voor technische support kunnen bouwprofessionals terecht bij ROCKWOOL. Zowel voor de spouwmuur als het plat dak staan op de volledig vernieuwde website compleet uitgewerkte BIM-objecten en -constructies, verwerkingsvideo’s en technische documentatie. De contactgegevens van de afdeling Customer Service zijn hier ook te vinden voor specifieke vragen met betrekking tot gepaste isolatie-oplossingen voor bouwprojecten.

Over ROCKWOOL

ROCKWOOL BVBA maakt deel uit van de ROCKWOOL Group. De ROCKWOOL Group wil het leven van iedereen die met haar oplossingen in aanraking komt verrijken. Dankzij de aanwezige expertise is de Group in staat een groot aantal belangrijke hedendaagse uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling aan te gaan – van reductie van energieverbruik en geluidsoverlast tot bescherming tegen brand, waterschaarste en overstromingen. Het productaanbod weerspiegelt de diversiteit van wereldwijde behoeften en helpt bouwprofessionals tegelijkertijd bij het verkleinen van hun CO2-voetafdruk. Rotswol is een veelzijdig materiaal en vormt de basis van alle ROCKWOOL bedrijven. Met ongeveer 10.500 enthousiaste collega's in meer dan 38 landen is de ROCKWOOL Group wereldmarktleider op het gebied van rotswol oplossingen – van bouwisolatie tot akoestische plafonds, van externe gevelbekledingsystemen tot oplossingen voor glastuinbouw, van speciaal geëngineerde vezels voor industrieel gebruik tot isolatie voor de procesindustrie, scheepvaart en offshore.

www.rockwool.be

Tags: Isolatie