Renson Linarte: een nieuwe dimensie in esthetische gevelbekleding

Renson Linarte: een nieuwe dimensie in esthetische gevelbekleding

Op Architect@Work Kortrijk stelde Renson de Linarte verticale gevelbekleding voor het eerst voor aan een specifiek vakpubliek. Architecten kregen er tekst en uitleg bij de individuele profielen die tal van nieuwe mogelijkheden in verticale gevelbekleding met zich mee brengen. Vanwege eindeloos personaliseerbaar, onderling combineerbaar, maar zeker omdat die voortaan ook geschikt zijn voor gebogen gevels.

De individueel geëxtrudeerde verticale aluminium profielen werden ‘Linarte’ gedoopt, een verwijzing naar de strakke belijning en creatieve mogelijkheden met deze nieuwe esthetische gevelbekleding van Renson. Maar ook praktisch werd deze nieuwigheid tot in de puntjes uitgekiend: de profielen worden met behulp van clips onzichtbaar op een horizontale achterliggende draagstructuur gemonteerd. Op die manier is niet alleen vervorming door thermische uitzetting uitgesloten, maar het maakt vooral dat de lamellen – stuk voor stuk vastgeklikt – ook als afwerking van gebogen wanden kunnen dienen.

Met een oppervlaktebehandeling in een RAL-kleur naar keuze of door middel van anodisatie is een Linarte gevel duurzaam, kleurvast en onderhoudsvriendelijk afgewerkt. Maar of het nu gaat om vaste binnen- of buitenwanden, geïntegreerde garagepoorten of deuren of zelfs Cilium klapluiken: de afwerkingsmogelijkheden zijn vooral ook eindeloos. Met Linarte is elke gevel personaliseerbaar door LED-, houten, aluminium of andere inserts toe te voegen. Kwestie van je creativiteit helemaal de vrije loop te laten, kan je daarmee zelfs een huisnummer of logo vormen.

Block- en Even-lamellen zijn apart te verkrijgen, maar ook perfect onderling combineerbaar. Nu de Block-lamellen voortaan ook in 2 dieptes beschikbaar zijn (16mm en 33mm), geeft dat zelfs nog meer combinatiemogelijkheden.

Linarte is beschikbaar vanaf 2018.

Bekijk de videotestimonial over Linarte gevelbekleding op een sectionaalpoort hier: https://youtu.be/A026j_jr48Y

Tags: Gevels