De duurzame ontwikkelingsstrategie van Serge Ferrari: een bron van hoge prestaties

 • ferrari-texyloop-01-GB

  ferrari-texyloop-01-GB

 • ferrari-texyloop-

  ferrari-texyloop-


  Serge Ferrari, Franse industriële groep, is de technologisch leider in composietmembranen. Het bedrijf ontwikkelt een globaal aanbod dat aan de grote uitdagingen van morgen voldoet zoals: duurzaam bouwen, beheersing van het energieverbruik alsook bescherming en vervanging van grondstoffen.

  Materialen om de komende uitdagingen te kunnen aangaan

  Serge Ferrari composietmaterialen worden door internationale architecten voorgeschreven, omdat hun lichtheid, hun lage materiële dichtheid en hun prestaties het concept van duurzaam bouwen ondersteunen. Deze materialen combineren isolatie, doorschijnendheid, lichtheid, sterkte en stabiliteit.
  De Précontraint® technologie maakt het onder meer mogelijk de beste gewicht/prestatie verhouding en dimensionele stabiliteit in de tijd te hebben en zo volledig in te spelen op de actuele uitdaging: beter doen met minder, en toch duurzamer.

  Een operationele recyclingfaciliteit uniek in de wereld

  Serge Ferrari investeert meer dan 1 % van zijn omzet in het ontwerp en de industriële uitvoering van hun recyclingprocedé: Texyloop®.
  Reeds in 1998 heeft Serge Ferrari de grondbasis van een recyclingtechnologie gelegd die vandaag operationeel is in een industrieel stadium. Deze technologie genoemd Texyloop® is uniek in de wereld. Zij maakt het mogelijk een tweede leven aan composietmaterialen te geven en vergemakkelijkt de aanwending van een milieuvriendelijk aanbod dat aan de verwachtingen van grote opdrachtgevers voldoet.

  De recyclingfaciliteit Texyloop® bevat een verzamelcenter, een sorteringeenheid, een industriële eenheid en meerdere eenheden voor het hergebruik van de producten, waaronder ook herintegratie van de gerecycleerde materialen in bepaalde Serge Ferrari producten.
  www.texyloop.com

  Voor meer informatie betreffende uw project in lichtgewicht architectuur, neem dan contact op met:
  Andreas Silk – tel. +31 650 26 78 79

  Serge Ferrari logo

   

  Tags: Duurzaam bouwen