Energiezuinig ventileren en verwarmen hand in hand

 • renson-E-plus-ventilatie-

  renson-E-plus-ventilatie-

 • renson-E-plus-ventilatie-

  renson-E-plus-ventilatie-

 • renson-E-plus-ventilatie-

  renson-E-plus-ventilatie-

  Renson E+ ventilatiesysteem combineert ventilatie-unit met warmtepomp

  Met de Renson E+ndura wordt vraag gestuurde ventilatie en verwarming intelligent geïntegreerd in één toestel. De afgezogen ventilatielucht wordt via lucht/water-warmtepomptechnologie gerecupereerd als energiebron voor de bereiding van sanitair warm water en ruimteverwarming. Deze systeemoplossing draagt zo ruim bij tot het verlagen van het E-peil van de woning en kan voldoen aan de verplichting van het gebruik van hernieuwbare energie.

  Enkel ventileren en verwarmen waar en wanneer nodig

  Pieter Inion (productmanager Renson): “E+ is een vraag gestuurd ventilatiesysteem waarbij in de droge ruimtes verse lucht wordt toegevoerd via raamroosters en vervuilde binnenlucht wordt afgevoerd in de vochtige ruimtes (keuken, badkamer) en soms ook slaapkamers. Vraaggestuurd ventileren zorgt ervoor dat het ventilatiedebiet kan beperkt worden in functie van de behoeften en het leefpatroon van de bewoners, waardoor minder energie verloren gaat. Je ventileert dus enkel waar en wanneer dat nodig is.”

  Ventilatie en hernieuwbare energie hand in hand

  De E+ndura van Renson is het hart van het E+ systeem. Deze ventilatie-unit brengt dankzij de ingebouwde warmtepomp de warmte uit de mengluchtstroom (buitenlucht gemengd met de afgevoerde ventilatielucht) op een hoger, bruikbaar temperatuurniveau voor ruimteverwarming. Daarnaast kan die duurzaam opgewekte energie ook aangewend worden om het sanitair warm water in het geïntegreerde boilervat (300 l) op te warmen. Zo is er steeds voldoende sanitair warm water beschikbaar.

  Hybride opstelling

  Toch wordt de E+ndura steeds in hybride opgesteld met een externe laagvermogen verwarmingsketel (op gas of stookolie). Is de vraag voor warmte op een bepaald moment hoger dan het beschikbare duurzame verwarmingsvermogen van de E+ndura, of ligt het actuele duurzame rendement van de unit te laag, dan wordt die verwarmingsketel aangesproken. Hierdoor is er altijd voldoende warmtecapaciteit voorhanden en dit tegen de meest voordelige energieprijs.

  Tot -43 E-peilpunten dankzij Smartzone

  Dankzij de Smartzone-technologie waarmee ook de E+ndura uitgerust is, wordt er precies daar (meer) geventileerd waar de bewoners zich bevinden, zelfs in de slaapkamers. Het levert met de E+ndura in totaal een winst tot 43 E-peilpunten op.

  Info

  • www.renson.be
  • 056/62.71.11

   

  renson logo

   

   

  Tags: Technieken