ISOVER Multimax 30 levert topprestaties

 • isover-multimax-30-

  isover-multimax-30-

 • isover-multimax-30-

  isover-multimax-30-

 • isover-multimax-30-

  isover-multimax-30-

  De vraag naar alternatieven voor de harde isolatieplaten stijgt. Glaswol is één van de oplossingen die veel interesse opwekt. Isoleren met glaswol heeft immers heel wat voordelen.

  Flexibel isolatiemateriaal leidt tot betere prestaties

  ISOVER Multimax 30 is geschikt voor het thermisch isoleren van spouwmuren. Met deze plaat is het niet nodig funderingen te verbreden en tegelijk beantwoord je met 12cm ISOVER Multimax 30 aan de huidige EPB-eis van Umax 0.024 W/m²K. Iedere spouw waar harde isolatie in past, is dus breed genoeg voor ISOVER Multimax 30. Bovendien heeft deze stevige glaswolplaat een ATG-goedkeuring voor zowel gedeeltelijke als volledige spouwmuurvulling

  Dankzij haar flexibiliteit sluit glaswol in alle omstandigheden mooi aan, zowel onderling als met de draagmuur. Daardoor worden open naden en valse spouwen bij onregelmatigheden van het binnenspouwblad vermeden. Want bij een slechte plaatsing van harde isolatieplaten kunnen open naden resulteren in een daling van de isolatiewaarde van de muuropbouw tot 25%. Een valse spouw van 5 mm, die ontstaat door aanwezigheid van mortelbaarden, kan zelfs tot een verlies van 35% aan isolatiewaarde van de muuropbouw leiden.

  Bespaar met ISOVER Multimax 30

  De flexibiliteit van glaswol leidt dus tot gegarandeerde prestaties, maar ook tot besparingen bij de plaatsing. De verklaring is eenvoudig: de glaswolisolatie moet niet worden afgetapet, het snijden gaat makkelijker – wat ook resulteert in minder snijverlies – en het materiaal sluit beter aan. Hierdoor kan glaswol in vergelijking met harde isolatie tot dubbel zo snel worden geplaatst. Bij het isoleren van een vrijstaande woning met ISOVER Multimax 30 kan, in vergelijking met harde isolatieplaten, flink wat bespaard worden.

  Brandveilig

  Als kers op de taart is glaswol een brandveilig product met brandklasse A1 voor ISOVER Multimax 30. In tegenstelling tot harde schuimen, die vaak snel ontbranden of de verspreiding van de vlammen kunnen aanwakkeren, draagt glaswol niet bij tot een snellere overdracht van brand, rookontwikkeling of de ontwikkeling van giftige gassen.

  Surf snel naar www.isover.be/muurdossier voor meer info over het muurdossier

  isover logo

  Tags: Isolatie