Nieuwe spouwdetails RockFit spouwmuurisolatie (Uc 0,24)

 • rockwool-RockFit-

  rockwool-RockFit-

 • rockwool-RockFit-

  rockwool-RockFit-

  De keuzes die aan de tekentafel worden gemaakt bepalen in sterke mate de effectiviteit van spouwmuurisolatie in de praktijk. Met de juiste detaillering haalt u met RockFit spouwmuurisolatie van ROCKWOOL gemakkelijk de Uc-waarde van 0,24 voor gevels. Op de website van ROCKWOOL vindt u de nieuwe detailtekeningen voor RockFit spouwmuurisolatie.

  Naast een juiste detaillering zijn er meerdere aspecten die bepalend zijn voor de effectiviteit van spouwmuurisolatie. Factoren als de verwerking, de vormvastheid van het isolatiemateriaal en de gevoeligheid voor delaminatie kunnen de daadwerkelijke UC-waarde beïnvloeden. Kieren, naden en valse spouwen kunnen ervoor zorgen dat de uitgangspunten van een perfect ontwerp in de praktijk niet worden gerealiseerd. Daarom adviseert ROCKWOOL om breder te denken en ook te kijken naar hoe het isolatiemateriaal zich in de spouw gedraagt, zowel op de korte als de lange termijn. Door jarenlange ervaring en productontwikkeling biedt RockFit spouwmuurisolatie van ROCKWOOL alle eigenschappen die nodig zijn om een ontwerp volledig tot zijn recht te laten komen. Het materiaal is eenvoudig naadloos te verwerken, is vormvast en delamineert niet. Gedurende de totale levensduur van het gebouw biedt RockFit spouwmuurisolatie uitstekende, constante thermische prestaties. Ook op het vlak van kostenefficiëntie, gezondheid, akoestiek, waterafstotendheid, brandveiligheid en duurzaamheid scoort dit materiaal hoog. Dit betekent dat de eindgebruiker tot in lengte van jaren profiteert van een optimaal, constant presterende gevel.

  Spouwdetails en BIM-modellen

  De nieuwe spouwdetails kunt u hier downloaden. De details zijn uitgevoerd met RockFit Premium, een extra stevige, waterafstotende spouwmuurisolatieplaat met hoge thermische prestaties. Met deze plaat is al bij 120 mm een Uc-waarde van 0,24 haalbaar. RockFit Premium is ook terug te vinden in de ROCKWOOL BIM Solution Finder; deze kunt u raadplegen via www.rockwool.be/bim

  Meer weten?

  Wilt u meer weten over ROCKWOOL spouwmuurisolatie, of heeft u behoefte aan technisch advies?

  • Ga dan naar rockwool.be/denkbreder of
  • neem contact op via tel. 02 71 56 805 of

  rockwool RockFit 03

   

  Tags: Isolatie