Knauf MiXem AIR: unieke kalkcementpleister voor superisolerende cellenbetonblokken

 • Knauf-MiXem-AIR-

  Knauf-MiXem-AIR-

 • Knauf-MiXem-AIR-

  Knauf-MiXem-AIR-

 • Knauf-MiXem-AIR-

  Knauf-MiXem-AIR-

  Ook met cellenbetonblokken bouw je vandaag een woning van kelder tot dak. Troeven: ze zijn dragend, licht, waterdampdoorlatend en qua isolerend vermogen variërend van standaard tot superisolerend. Die laatste hebben een lagere densiteit en zijn poreuzer, waardoor de densiteit van basispleister dient afgestemd te worden op de oppervlaktehardheid van de ondergrond. Dit om mogelijke spanningsverschijnselen bij wisselende temperaturen op te vangen en het risico op loskomen grotendeels uit te sluiten. Het nieuwe ‘MiXem Air’ systeem van Knauf biedt nu een totaaloplossing, getest en gecertificeerd door Ytong Xella.

  Eerste stap is de sterk zuigende blokken voor te behandelen met de primer Knauf Neutral. Vervolgens komt de Knauf MiXem AIR aan de beurt. Dit is een minerale grijze kalkcementmortel, mengklaar en waterafstotend met weerstandklasse CSII volgens EN 998-1. Het basispleister met zijn verhoogd aandeel aan polystyreenkorrels is speciaal ontwikkeld voor metselwerk in superisolerend cellenbeton (volumieke massa van > 300 kg/m³ of klasse min. C2/300). Het is geschikt voor binnen (> 10 mm) en buiten (> 15 mm) en als ondergrond voor tegels (enkel binnen).

  Knauf MiXem AIR moet aan de buitenzijde steeds voorzien worden van een glasvezelwapening. Voor de afwerking moet het droge basispleister eerst voorbehandeld en daarna overpleisterd worden met het sierpleister Knauf Noblo of SKAP. Het pleister met een korrelgrootte van 1 tot 3 mm geeft het gebouw een bijzonder strak uitzicht. Om stijl en karakter te finaliseren, breng je een gepaste verflaag. Deze dampopen silicaatverf is verkrijgbaar in meerdere tinten volgens de Knauf Classic / Standard kleurenkaart.

  Voor de binnenafwerking kan je kiezen uit een hele reeks van gipspleisters voor een perfect eindresultaat. Ook hier moet de ondergrond eerst voorbehandeld worden om de regelmatige afbinding van de gipsmortel te garanderen.

  Over Knauf

  Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

  www.knauf.be

   

  Tags: Gevels