Kingspan Insulation - Laten we samen de status-quo op het vlak van thermische isolatie doorbreken.

 • Kingspan-Insulation-Kooltherm-

  Kingspan-Insulation-Kooltherm-

 • Kingspan-Insulation-Kooltherm-

  Kingspan-Insulation-Kooltherm-

 • Kingspan-Insulation-Kooltherm-

  Kingspan-Insulation-Kooltherm-


  Post X, Antwerpen - Stéphane Beel architects / Jaspers Eyers architects

  Kooltherm®, het eerste gamma 
van resolschuim isolatieplaten

  Kingspan Insulation biedt een gamma van resolschuim isolatieplaten met hoogwaardige thermische prestaties, dat uniek is op de markt: Kooltherm®.

  Deze harde isolatieplaten in resolschuim (een verre doorontwikkeling van bakeliet) onderscheiden zich vooral door hun uitzonderlijk warmtegeleidingsvermogen (λ 0,020 W/m.K en zelfs λ 0,018 voor de meest recente producten).
  Het Kooltherm® resolschuim is uitgegroeid tot het meest symbolische product in het gamma van Kingspan Insulation.

  “Onze doelstelling is duidelijk: wij willen de professionals uit de bouwsector oproepen om de status-quo op het vlak van thermische isolatie te doorbreken en hen alles bieden wat ze mogen verwachten van isolatiemateriaal”, aldus Xavier Rousseau, marketingverantwoordelijke Kooltherm®. “Een product verkopen om een gebouw te isoleren louter en alleen om zich te conformeren aan de wetgeving, volstaat vandaag niet meer Onze klanten verwachten meer dan dat. Ze verwachten van ons veilige oplossingen waarmee ze hun rentabiliteit kunnen verhogen. Ze verwachten een financiële opbrengst uit hun investering. En gelijk hebben ze.”
  Het is dan ook niet meer dan logisch dat dit bijzonder innoverend isolatiemateriaal vandaag de dag door gerenommeerde architecten wordt voorgeschreven in een aantal opmerkelijke projecten, zoals Post X of het Provinciehuis in Antwerpen (Kooltherm® K15 voor geventileerde gevels), het Stadhuis van Hasselt (Kooltherm® K15 voor geventileerde gevels) of nog het Herman Teirlinckgebouw in Brussel (Kooltherm® K8 voor spouwmuren).

  Prestaties en rentabiliteit

  Bij een identieke R-waarde beperkt het prestatieniveau van het Kooltherm® K15 resolschuim voor geventileerde gevels de dikte van de isolatieplaat (tot 40% dunner dan een klassiek isolatiemateriaal in minerale wol). Hierdoor kunnen aanzienlijk dunnere, maar tegelijk bijzonder efficiënte geventileerde gevels worden verwezenlijkt.
  Over het Post X-project getuigt Bob Verdonck, projectdirecteur bij IRET Development: “Een van de belangrijkste aspecten in ons ontwerp van het gebouw of de gebouwen van POST X was natuurlijk de keuze van de isolatie van

  Kingspan Kooltherm K15.

  We hebben samen met architecten lang gewerkt aan het ontwerp van de gebouwen en het architecturaal mooi maken van de gebouwen en daar was het van belang dat we konden kiezen voor de juiste technieken, die juiste materialen om te evolueren naar een passief gebouw.

  Waarom is die keuze voor de materialen zo belangrijk geweest? Namelijk het architecturaal ontwerp enerzijds, en anderzijds ook het technisch ontwerp maar ook het commerciële aspect namelijk hoe meer oppervlak je kan creëren door een slank gebouw, hoe meer rendement je kan creëren in de kantoren.

  Door de keuze van zeer slank materiaal zoals Kingspan Isolatie, hebben we kunnen gebruik maken of hebben we een winst kunnen maken op onze oppervlakte rendement van het gebouw. Namelijk als bouwheer zijn we geïnteresseerd in de bruto oppervlaktes terwijl de huurder geïnteresseerd is in de netto oppervlakte van het gebouw of de efficiëntie. En door het zeer slank maken van de gevel door een dunnere isolatie creëren we een betere bruto netto verhouding en dus een zeer flexibel en efficiënt gebouw en dus zijn we als bouwheer en huurder daarmee tevreden.”

  Resoluut duurzaam en veilig

  De Kooltherm K15 isolatiepanelen zijn niet gevoelig voor verzakking, wat het risico op een verminderde energie-efficiëntie van het systeem na verloop van tijd uitsluit.
  Het brandgedrag van de Kooltherm K15 isolatieplaat voor geventileerde gevels (Euroklasse B-s1, d0) werd volgens de meest strikte normen en protocollen getest.

  www.kingspaninsulation.be

  Kingspan logo

  Tags: Isolatie