Sneller bouwen met bredere sandwichpanelen?

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Time is money, ook in de bouwwereld. Want sneller bouwen brengt heel wat economische voordelen met zich mee. Dankzij de nieuwe innovatieve QuadCore® isolatietechnologie van Kingspan, gaat de projectprijs naar beneden en de bouwsnelheid naar boven. Met de bredere sandwichpanelen bekleed je grotere oppervlakten in dezelfde tijd. 

  Meer rendement op lange termijn

  Het AWP QuadCore® paneel heeft een standaard werkende breedte van 1100 mm. Dat is tien procent breder dan de standaard PIR geïsoleerde gevelpanelen. Zo monteer je met één kraanbeweging meteen tien procent meer gevel­oppervlakte. Een besparing in arbeids- en materieelkosten, maar vooral een besparing in tijd. 

  Absolute brandveiligheid 

  De innovatieve sandwichpanelen garanderen niet alleen snellere montage en duurzaamheid maar zijn ook uitermate brandveilig. Wanneer de QuadCore® isolatie in aanraking komt met hitte, vormt het een beschermende, zelfdovende verkoolde laag, ook wel gekend als charring. Daarnaast behaalt het paneel de hoogst haalbare brandreactieklassen voor hardschuim: B-1s,d0. Zo beperkt het sandwichpaneel de ontwikkeling en overslag van een  beginnende brand en staat het garant voor geringe rookproductie. 

  Met passie voor de planeet en focus op duurzaamheid en circulariteit

  Een duurzaam gebouw begint altijd bij een goed geïsoleerde schil. Door circulair te bouwen vermijd je ook onnodig materiaalverbruik. De dunnere sandwichpanelen van QuadCore® resulteren automatisch in minder verbruik van grondstoffen. Datzelfde voordeel wordt ook behaald tijdens het productieproces, de delving van grondstoffen en het transport. En dat zonder dat de energieprestaties van je gebouw eronder lijden. 

  Een technologie die architectuur één maakt met de natuur

  Niet alleen door de esthetische uitstraling van de panelen, maar ook doordat QuadCore® zich sterk inzet voor het milieu. Als partner van EcoAlf met het Ocean clean-up project wil Kingspan tegen 2025 één miljard plastic flessen uit de zee recycleren. Zo hergebruikt de multinational het teruggewonnen oceaanplastic als grondstof voor hun producten. 

  kingspanpanels.be

  Contact: Kingspan NV
  Bouwelven 17 - 2280 Grobbendonk
  +32 14 23 25 35

  kingspan

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel