Brachot Surfaces introduceert Terra

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Brachot Surfaces neemt met de kwartsiet Terra deel aan Architect@Work in Kortrijk. Een unieke natuursteen uit Braziliaanse bodem, die zich meteen inschrijft in de innovaties die Brachot Surfaces en Architect@Work typeren.

  Brachot Surfaces is een totaalaanbieder van hoogwaardig plaatmateriaal in natuursteen en samengestelde materialen met een ruim aanbod in verschillende soorten natuursteen (graniet, travertin, kwartsiet, marmer, blauwe hardsteen, kalksteen, enzovoort) en in de collecties Unistone (kwartscomposiet), Uniceramica (keramiek), Terrazzo en Unimarble (marmercomposiet). Met meer dan 800 soorten aan materialen en tot 44 afwerkingen voor binnen en buiten spelen ze in op iedere vraag van de markt. 

  Brachot Surfaces zet ook sterk in op technische innovatie en duurzaamheid. Hiervoor doen ze als Brachot Family Member een beroep op de ruime ervaring en expertise van Brachot. Deze wereldwijde specialist creëert al meer dan 120 jaar bekledings- en landschapsmaterialen. 

  Zo hard als glas

  Eenvoud siert, zoveel is duidelijk wanneer je Terra ziet. Deze Braziliaanse kwartsiet oogt sober, maar is een complexe, veelzijdige natuursteen. De fascinerende structuren gecombineerd met de uitzonderlijke hardheid en een elegante adering maken Terra een onderhoudsvriendelijk materiaal voor duurzame keukenwerkbladen, traptreden, muurbekleding, douchewanden, schouwen, ...

  Terra speelt ook in op de interieurtrend van natuurlijke, aardse tinten en materialen. De bruine kleur en adering geven een unieke uitstraling. Terra beantwoordt ook aan de stijgende vraag naar kwartsiet, een natuursteen zo hard als glas. Tegelijk is Terra ook een bijzonder exclusief product, in Europa enkel te verkrijgen bij Brachot Surfaces. 

  Cradle-to-cradle

  Een natuursteen zoals kwartsiet is eeuwenoud en werd gevormd door de natuur. Natuursteen verbruikt dus geen energie en stoot geen CO2 uit. Het kan makkelijk gerecycleerd of hergebruikt worden in andere toepassingen. Dit maakt natuursteen een milieuvriendelijk bouwmateriaal met een lange levensduur, dat als geen ander aan het cradle-to-cradleprincipe voldoet. De stand op Architect@Work illustreert perfect de eenvoud en duurzaamheid van Terra en andere natuurstenen.

  Natuursteen is ook zuinig in productie, plaatsing en dagelijks gebruik. Brachot en haar Family Members gaan hier nog een stapje verder in. Onder de baseline Crafting Value for Future Generations zoeken ze voortdurend naar innovatieve en duurzame ontginnings-, productie- en distributiemogelijkheden. 

  Brachot Surfaces
  E3-laan 86
  9800 Deinze
  09 381 81 81
  brachotsurfaces.com

  brachot

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel