FSB 1271 van Jürgen Engel: Moed tot precisie

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Architect Jürgen Engel heeft voor FSB een hele deur- en raamkrukfamilie ontwikkeld die consequent beantwoordt aan de eisen van de moderne projectbouw en een hoge mate aan consistentie mogelijk maakt. FSB 1271 – een van zes herdachte klassiekers.

  De samenwerking tussen FSB en Jürgen Engel werd gekenmerkt door acribie en precisie in de analyse en de vergelijking van reeds bestaande deurkrukontwerpen. Actuele modellen van het FSB-assortiment werden onderzocht, begrepen en door montage aan de eigen kantoordeuren in de praktijk gecontroleerd.

  Met zijn lichtgolvend-vlakke voorkant en de zacht-geronde binnencontour staat FSB 1271 in gelijke mate voor precisie en comfort. De nagenoeg identieke geometrie van deur- en profieldeurkruk en raamgreep springt in het oog. De slanke vormgeving reduceert het materiaalvolume; het grijpvolume van de kruk blijft echter aangenaam - ook zware deuren van groot formaat kunnen veilig geopend worden.

  De vele technische eisen voor brandwerende en profieldeuren zijn overtuigend vertaald: bij brandbestendige uitvoeringen van aluminium is de noodzakelijke staalkern voldoende ommanteld. Vanzelfsprekend beantwoordt FSB 1271 ook aan alle relevante normen.

  Een bijzondere vermelding is weggelegd voor de profieldeurkruk die - ondanks het feit dat de verkropping slechts opvalt als je er aandachtig naar kijkt - toch aan de normvereisten beantwoordt. 

  Greepprogramma FSB 1271 | 1272

  De modellen voor standaard- en profieldeuren worden uitgebreid met varianten voor vluchtdeuren, rozetloze raam- en deurgrepen, een glasdeurbeslag en een vastzetbare deurkruk. Een hef-/schuifdeurgreep kan op aanvraag worden geleverd. Met FSB 1272 staat een volgens DIN EN 179 gecertificeerd model met zogenaamde return ter beschikking. De productfamilie is verkrijgbaar in de materiaaluitvoeringen aluminium en roestvrij staal

  www.fsb.de/fsb140

  fsb

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel