De voordelen van duurzame aluminium detaillering in bouwprojecten

Aluminium als bouwmateriaal past helemaal in de filosofie van duurzaam bouwen. De recyclebaarheid van aluminium is ongeëvenaard ten opzichte van vergelijkbare bouwmaterialen. Bovendien heeft aluminium weinig onderhoud nodig en behoudt het jarenlang zijn kwaliteit en mooie uitstraling. Als je daar ook nog een bedrijf bij zoekt, dat de principes van duurzaam bouwen huldigt, dan kom je al snel uit bij Roval Aluminium, onderdeel van de internationale Reynaers Group.

Als marktleider en als totaalleverancier is Roval specialist bij uitstek in de ontwikkeling, productie en levering van aluminium bouwmaterialen: van daktrimmen tot architectonische dakranden, van complete muurafdeksystemen en balustersystemen tot en met raamdorpels, dagkanten en allerlei maatwerkoplossingen. 

Innoverende totaalleverancier

Roval Aluminium is totaalleverancier in aluminium bouwmaterialen. Als innovator bedenkt en levert Roval duurzame bouwoplossingen die probleemloos aansluiten op de steeds strenger wordende milieueisen. Innovatie is hierin leidend én aantrekkelijk voor de architect. Een voorbeeld van innovatie is de ontwikkeling van een klangensysteem met een dubbele klikveer voor muurafdekkappen. Hierdoor is het mogelijk om de muurafdekkap schroefloos te bevestigen. De muurkap behoudt hierdoor zijn sterkte en esthetische uitstraling. Bovendien is hergebruik door eenvoudige demontage ook mogelijk. Voor de raamdorpels heeft Roval speciale kopschot- en koppelplaatoplossingen ontwikkeld. Hierdoor kan de raamdorpel vrij werken en jarenlang zijn (esthetische) kwaliteit behouden. Een antidreunisolatie is mogelijk om het geluid van neerslag te dempen. 

Alles onder één dak, ook alle kennis

Het totaalleverancierschap betekent ook dat alle bewerkingen voor bijvoorbeeld dakranden in eigen huis kunnen worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het aanbrengen van bevestigings(slob)gaten, het leveren inclusief binnen- en buitenhoeken, verbindingsplaatjes en in de uitvoering naar keuze (brute, gemoffelde of geanodiseerd). Dit efficiënte ‘alles onder één dak-principe’ heeft ook alles met duurzaamheid te maken. Ook voor de muurafdekkappen en balustersystemen biedt Roval complete maatwerkoplossingen, inclusief alle toebehoren en eventuele montage.

Maar wellicht het belangrijkste van alles is de specialistische kennis die Roval in huis heeft. Hierdoor kan de architect al aan de tekentafel geadviseerd worden. De architect weet ook de weg te vinden naar de vrij beschikbare bestekinformatie op de website. Architecten die zich vrijblijvend willen laten adviseren over aluminium detaillering voor woning- en utiliteitsbouw en voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, kunnen contact opnemen met onze adviseurs.

www.roval.be

roval

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel