Corporate-Identity architectuur met UV- bestendige gelakte aluminium FF2 panelen

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  De Sparkasse in Biedenkopf opende haar nieuw bankfiliaal in 2021.

  De stad en de regio staan bekend vanwege het historisch gebruik van donkere leisteen voor het afwerken van daken en gevels. De opdrachtgever wou enerzijds de donkere gevelexpressie  uit de regio overnemen, en anderzijds ook de corporate identity kleur ‘rood’ van de Sparkasse gebruiken als eyecatcher. Alles gebracht in een hedendaagse architectuur. Vandaar dat geopteerd werd voor een gefragmenteerde gevelopbouw met gebruik van verschillende materialen.

  Het typische ‘Sparkasse-rood’ werd in een aluminium gevelbekleding uitgevoerd. Belangrijk was de UV-bestendigheid en duurzaamheid van deze uitdagende kleurstelling. Daarmee viel de keuze snel op de “FF2” aluminium gevelpanelen van Hartmann. “FF2” panelen worden met een PVDF coating gelakt die over een zeer performante UV-bestendigheid beschikt. De kleur rood is bovendien één der standaardtinten van “FF2” bij Hartmann : zo kon dit project voor deze beperkte geveloppervlakte vlot beleverd worden.

  Voor een mooi optisch uitzicht en een attractieve dieptewerking werden de FF2 panelen in cassettevorm geplooid en onzichtbaar opgehangen. Voor de overige gevelpartijen werd gebruik gemaakt van een veelheid van passende materialen waartegen de rode gevelpartij fel tot uiting kon komen : een deel werd eveneens in FF2 aluminium panelen in cassettevorm uitgevoerd in de standaard tint RAL 9007 en nog andere delen in duistere vezelcementplaten en pleister.

  FF2-panelen bestaan tot 70% uit gerecycleerd aluminium. Dit is belangrijk omdat de verwerking van gerecycleerd aluminium 95% energie en CO2 bespaart tov de productie van primair aluminium.

  FF2-panelen bestaan bovendien uit een speciaal ontworpen, gemodificeerde AlMg3 (5754) legering. Deze FF2-legering maakt het dank zij haar sterkere mechanische waarde mogelijk om de plaatdikte te verminderen van 3 naar 2 mm terwijl ze vergelijkbare overspanningen haalt. Hierdoor werd een materiaalbesparing gerealiseerd van 33 %.

  Een sterke prestatie van Hartmann is levertermijnen : er werden 16 succesvolle tinten weerhouden in PVDF uitvoering en als standaard aangeduid, wat betekent dat ze uit voorraad worden geleverd.

  16 kleuren

  • Adres : Sparkasse , Biedenkopf (Duitsland)
  • Architect : BancArt, Hamburg
  • Gevelbekleding : FF2 aluminium, leverancier : Hartmann - Osteinbek, producent : Novelis 
  •  

  Contact

  Contact :

  Tel : Herman De Laet – 0032 468 330244

  www.hartmann-metalle.de/FF2

  hartmann

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2023 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel