Unilin Panels lanceert nieuw decoratief gamma met 222 designs

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Na jaren ontwerpen en ontwikkelen lanceert Unilin Panels zijn nieuwe decoratieve gamma 2022 – 2026. Architecten, ontwerpers en interieurbouwers kunnen voor hun project voortaan kiezen uit een erg breed gamma van ruim 200 designs op verschillende hoogwaardige panelen. Productmanagers Ann De Blanck en Bart Catteeuw gidsen je door de nieuwigheden.

  222 eigentijdse designs

  “Nieuwe trends vragen om nieuwe designs”, zegt productmanager Ann De Blanck. “We behielden 128 designs uit onze vorige collectie, maar pakken ook uit met 94 nieuwigheden. Van die 94 designs zijn 27 een heropfrissing van een bestaand ontwerp. Met hun nieuwe structuur liggen ze nu volledig in lijn met de hedendaagse tendens van mattere afwerkingen.”

  “Daarnaast zijn er 67 gloednieuwe designs. Zo lanceerden we begin dit jaar Master Oak, onze nieuwe generatie decoratieve panelen met de look-and-feel van natuurlijke eik. Een ware revolutie die enorm gesmaakt wordt door onze klanten. Verder hebben we een nieuwe reeks textieldesigns en zetten we in op frisse en zachte kleuren.”

  Geavanceerde producten en technologieën

  Niet alleen de designs kregen een grondige update. Ook het plaatmateriaal zelf is sterk geëvolueerd. “Vorig jaar breidden we onze Fibralux-collectie al uit”, zegt productmanager Bart Catteeuw. Dat zijn in de kern gekleurdedecoratieve MDF-panelen in verschillende lakafwerkingen die enorm krasbestendig, kleurvast en onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn bovendien makkelijk te verwerken en te combineren met kantenband in dezelfde kleur. Daarnaast bleef ook een hele reeks bestaande producten in ons gamma: ons gemelamineerde plaatmateriaal, HPL, Clicwall, meubelpanelen en bijpassende kantenbanden.”

  “Ook de dragers die de basis vormen voor onze producten maakten een hele evolutie door. Denk maar aan ons nieuwe gemelamineerde compact MDF. Daarmee bieden we voor heel wat toepassingen een makkelijk verwerkbaar alternatief voor compact HPL.”

  “Onze standaardproducten zijn beschikbaar in grote voorraad, maar je kan onze designs ook verkrijgen op afwijkende dragers – vochtwerend of brandvertragend materiaal, bijvoorbeeld – en in verschillende diktes. Via onsFast Lane-programma kan je die producten dan in zeer kleine hoeveelheden – al vanaf twee stuks – bestellen en afhalen binnen de tien à vijftien dagen.”

  “Er zijn ten slotte nog enkele interessante technologische evoluties. Dan denk ik aan ons brandvertragende HPLen ons antibacteriële plaatmateriaal, waarop 99,99% van de bacteriën binnen de 24 uur verdwijnt. Zo evolueert ons decoratieve gamma niet alleen op esthetisch gebied, maar ook qua performantie.”

  Meer info

  unilinpanels

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel