De Houtwolspecialist

 • architecture-
 • architecture-

  Meer dan 30 jaar ervaring in houtwol oplossingen, aangevuld met dienstverlening, vallen en vooral opstaan, professionele vakbekwaamheid en een grondige kennis in houtwol, zijn het recept geweest tot de vorming van het succesvolle De Houtwolspecialist. Beschouw het als een keurlabel, maar vooral ook de neutrale en gecentraliseerde plek ten dienste van de architect en aannemer, die een advies en oplossing ontvangt in functie van zijn noden.

  Een nieuwe generatie houtwolpanelen

  Magnesiet- en cementgebonden houtwolpanelen hebben elk hun eigen eigenschappen en mogelijkheden. De Houtwolspecialist heeft beide types in het programma, met respectievelijk de maatvaste Heradesign magnesiet gebonden houtwol, alsook de hoogwaardige Cewood cement gebonden panelen. De Polyprod cement gebonden panelen gecombineerd met isolatie zoals EPS en rotswol, om zowel de akoestische, brandwerende en thermische vereisten in te vullen, vervolledigen het performante programma.

  Akoestiek

  Houtwolpanelen combineren alle goede en beschermende eigenschappen van hout: ze zijn van nature duurzaam en hebben dezelfde levensduur als het gebouw waarin zij gebruikt worden. “ Hun unieke oppervlaktestructuur zorgt bovendien voor uitstekende akoestische eigenschappen. Zo behalen bepaalde Heradesign opstellingen een 100% akoestische geluidsabsorptie. In de complexe, maar fascinerende wereld van de akoestiek, spreken we over een αw –waarde = 1. Het is dus zeker geen verrassing dat ons advies ingewonnen wordt voor toepassingen zoals klassen, sporthallen, burelen, bibliotheken, … “ stelt Christof Van Wymeersch, houtwolspecialist bij Albintra. 

  Geluidsabsorptie is van belang voor de verstaanbaarheid in een ruimte. De mate van geluidsabsorptie bepaalt of een ruimte galmt en hoe hard een geluidsbron klinkt. Hoe wordt geluidsabsorptie gedefinieerd? Met geluidsabsorptie bedoelt men de reductie van geluidsenergie in een ruimte door energieverliezen van de geluidsgolven op plafonds, muren etc. De energie van de geluidsgolven wordt door grensvlakken en door objecten en personen in de ruimte geabsorbeerd of weerkaatst. De bijbehorende geluidsabsorptie zorgt ervoor dat het geluid in een ruimte luider of zachter wordt waargenomen. Het vermogen van een stof om geluidsgolven te absorberen hangt af van de eigenschappen van de stof. De poreuze, opencellige structuur van een houtwolpaneel zoals Heradesign, absorbeert het geluid daardoor uitstekend. 

  In tegenstelling tot cementbinding, zorgt de magnesietbinding die de houtwol samenbrengt er tevens voor dat de eigenschappen van het hout behouden blijven, waardoor deze vochtregulerend kan werken in de toegepaste ruimten, met bovendien een grote maatvastheid van +1/-1mm omwille van het exclusieve productieproces voor dergelijk type paneel. 

  ‘Hout-entiek’ 

   “De producten, gebaseerd op houtwol, hebben een uniek en tijdloos uiterlijk met vele mogelijkheden qua vorm en design. Het ecologische aspect, gecombineerd met het edele en ‘warme’ karakter van de houtwol –structuur, kenmerken deze uitstekende akoestische oplossingen voor wanden en plafonds”, vervolgt collega houtwolspecialist Wout van Mechelen. 

  Voordelen van De Houtwolspecialist

  • Onafhankelijk advies met verschillende merken en types houtwolpanelen, in functie van uw noden 
  • Ruim aanbod van geattesteerde opstellingen in brandwetgeving, balimpact, akoestiek,…
  • Multifunctioneel: brandwerende, thermische en akoestische toepassingen
  • Panelen van De Houtwolspecialist bestaan uit 100% PEFC of 100% FSC gecertificeerde houtwolvezels

  Wenst u meer gedetailleerde akoestische informatie of tevens een ondersteuning voor uw project(en)? De Houtwolspecialist heeft oren voor uw akoestische vragen. 

  www.dehoutwolspecialist.be

  houtwolspecialist

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel