Perfecte balans tussen uitstraling en akoestiek

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Kijk in Westfield Mall of the Netherlands ook eens omhoog. Hoog boven alle hoofden hangt daar mede het geheime wapen van Nederlands grootste winkelcentrum.

  Als grootste winkelbestemming in Nederland, heeft de The Mall of the Netherlands bijna 300 winkels met 7,5 meter hoge winkelpuien, evenals vele restaurants en amusementsgelegenheden. 

  Het meesterwerk is ontworpen door MVSA Architects uit Amsterdam. Het uitgangspunt voor het ontwerp was om de verschillende bestaande winkelblokken samen onder één dak te brengen, één identiteit te creëren en er zo een unieke bestemming van te maken. 

  Voor de realisatie van de complete afbouw heeft Unibail-Rodamco-Westfield, de eigenaar van dit prestigieuze transformatieproject, de firma De Kwakman Groep uit Volendam de opdracht gegund. De firma Pennings Akoestisch Afbouwen uit Rosmalen was verantwoordelijk voor de volledige akoestische plafondafwerking in dit unieke project. 

  Om de iconische schaal en stijl te evenaren, was de wens een innovatief plafondsysteem dat past bij de allure van het projectontwerp. Een oplossing met een homogeen en rustig uiterlijk die tevens de gewenste akoestiek in het project regelt. Voor een dergelijk vlaggenschipproject was er in feite maar één keuze: Eleganza™ van Knauf Ceiling Solutions, de perfecte balans tussen zicht en geluid, schoonheid en prestatie.

  Met deze complete systeemoplossing is in het hart van de The Mall een verfijnd zintuiglijk ontwerp vormgegeven. Het Eleganza™ is snel, eenvoudig, flexibel en kosten­effectief te installeren. Het biedt de gewenste homogene en rustige optiek en het zorgt voor een uitstekende akoestische controle. Eén van de belangrijkste eisen voor een fijne ambiance om prettig te winkelen, eten en recreëren.

  Knauf Ceiling Solutions B.V.
  Bijster 37, 4817 HZ Breda, Nederland
  Tel: +32 (0) 2 22 30 072 of  +31 (0) 76 523 0 200
  www.knaufceilingsolutions.com

  knauf ceiling solutions 

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel