Skip to main content

Comfortabel wonen met een huislift

Bouwen of verbouwen met oog voor de toekomst, steeds meer mensen doen het door een huislift toe te voegen aan hun woonproject. Zo kunnen ze op termijn nog langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Een huislift zorgt niet alleen voor meer bewegingsvrijheid, het verhoogt ook het comfort van de woning. Met een druk op de knop ga je vlot van de kelder of het gelijkvloers naar de bovenste verdieping of ergens tussenin. De huisliften van Comfortlift Orona zijn geschikt voor elke woning. Daar zijn minder ingrijpende werken voor nodig dan vaak wordt gedacht.

Geen grote verbouwingswerken

“Bij het uittekenen van je bouwplannen houd je best al rekening met de installatie van een huislift”, zegt Martine Stevens, Accessibility Director bij Comfortlift Orona. “Een huislift kun je ook probleemloos in een bestaande woning integreren. Er is geen diepe liftput of grote machinekamer nodig, zoals bij een klassieke lift. Een kleine uitsparing volstaat, wat in de praktijk betekent dat je het gewoon in de vloeropbouw kunt inwerken. Op de bovenste verdieping volstaat een plafondhoogte van 2,35 meter. Het elektronische besturingssysteem neemt niet meer plaats in dan een zekeringskast.” In een project waar optimaal ruimtegebruik centraal staat, is de compactheid van een huislift dus duidelijk een grote troef.

Naar wens van de klant

“Bij bouwplannen houd je best rekening met de installatie van een huislift. Ook in een bestaande woning kun je probleemloos een huislift integreren.”

Een liftschacht bouwen kan, maar er kan ook gekozen worden voor een zelfdragende schacht die enkel in de muur wordt verankerd. Da’s niet alles, verduidelijkt Martine Stevens: “Onze liften vormen een stijlvol geheel met het interieur van de klant, die de afwerking helemaal zelf kiest. Een draai- of schuifdeur, volautomatisch of niet, glazen wanden of panelen in de kleur van de muren ... Het is allemaal mogelijk en ons team van specialisten adviseert met raad en daad.”

Veilig en op maat

“Een jaarlijkse servicebeurt, meer is er niet nodig voor een huislift. Geen keuringen of attesten, dus”, onderstreept Martine Stevens. “Bij een elektriciteitspanne of een defect zorgt het veiligheidssysteem ervoor dat de lift zich op batterijspanning naar het evacuatieniveau beweegt. Ook een vast noodtelefoonsysteem wordt in de lift geïnstalleerd.” De kostprijs van een huislift hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de lift, de materiaalkeuze, de afwerkingsgraad ... 

Comfortlift Orona biedt een gepersonaliseerde offerte op maat van de klant, gratis en vrijblijvend.

www.comfortlift.be

comfortlift

  • Aangemaakt op .