Akoestische en thermische isolatie onder chapes

 • insulco
 • insulco
 • insulco
 • insulco

  De 2 in 1 oplossingen van insulco — Ontdek twee unieke oplossingen die toelaten om met slechts één product te beantwoorden aan de klasse “verhoogd akoestisch comfort” en tegelijkertijd aan de laatste EPB-regelgevingen voor thermische isolatie tussen verdiepingen.

  Akoestische en thermische isolatie tussen verdiepingen, een wettelijke verplichting

  De huidige normen vereisen dat een bepaald niveau van akoestische maar ook thermische isolatie tussen verdiepingen in appartementsgebouwen wordt behaald. Naast extra kosten brengt dit technische beperkingen mee in de vorm van extra diktes en combinaties van verschillende materialen.

  De huidige traditionele oplossing bestaat uit het realiseren van een thermische uitvullaag op de betondal alvorens een doeltreffende akoestische onderlaag te plaatsen. Vervolgens komt er een zwevende chape op waarop de finale vloerbedekking kan geplaatst worden.

  Hoe kunnen kosten, tijd en diktes van complexen tussen de verdiepingen verminderd worden?

  Binnen het gamma met onderlagen voor chapes van insulco bestaan er twee alternatieven die toelaten om het plaatsen van een thermische uitvullaag te vermijden: de insulit Bi+ 20 en de insulPano HF35.

  Deze twee oplossingen, met hun officieel erkende akoestische en thermische prestaties, laten toe om te beantwoorden aan de verschillende isolatienormen tussen verdiepingen. Afhankelijk van de toepassing zal een thermische uitvullaag niet langer nodig zijn, wat een besparing van enkele cm’s tussen elke verdieping oplevert.

  Over de volledige hoogte van een gebouw zal de besparing in tijd en materiaal aanzienlijk zijn.

  2 eenvoudige oplossingen om uit te voeren

  Het is dus mogelijk om met een soepele onderlaag van slechts 23 mm dikte (insulit Bi+ 20) of panelen van 35 mm dikte (insulPano HF35) te beantwoorden aan de akoestische en thermische eisen tussen verdiepingen. Deze 2 oplossingen behoren zelfs tot de membranen met de beste akoestische prestaties op de markt!

  Bovendien zal de insulPano HF35 een 3e functie aanbieden door te dienen als ondersteuning voor de tackers van het vloerverwarmingssysteem.

  Wilt u de uitvoeringstijd, de nodige dikte en het te plannen budget verminderen? Neem contact op met één van de specialisten van insulco om samen met hem de oplossing te kiezen die het beste past bij uw project.

  insulco, de Belgische specialist in contactgeluidsisolatie

  www.insulco.be
  067/41 16 10

  insulco

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2023 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel