Smalle gevelstenen: makkelijker voldoen aan de isolatienormen

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Smalle gevelstenen hebben interessante voordelen ten opzichte van hun bredere broertjes. Dat beginnen we met z’n allen te beseffen. 

  Waarom kostbare ruimte opofferen als het evengoed anders kan? Met smalle gevelstenen gaat u voor een geveldikte van 6,5 à 8 cm, in plaats van de gebruikelijke 10 centimeter. Zo wint u ruimte die u kunt gebruiken voor isolatie, wat een lagere energiefactuur en een gunstiger S-peil oplevert. Of u gaat voor extra woon- en ademruimte, wat het wooncomfort ten goede komt. Maak de opstelsom en besef: enkele centimeters meer woonruimte per muur maakt wel degelijk een verschil. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijdloze look die u met slanke gevelstenen neerzet.

  Minder brede gevelstenen dan traditioneel, een duurzaam idee

  Bij Vandersanden zijn we fan van smalle gevelstenen, want het concept past helemaal bij onze visie op duurzaam ondernemen. Baksteen is een heel duurzaam bouwmateriaal. Het bestaat uit natuurlijke, vaak recycleerbare grondstoffen als klei en zand. Tijdens de productie van baksteen maken we bijna geen afval. Wel stoten we daarbij CO2 uit. Om die uitstoot te beperken, zetten we onze gevelstenen als het ware op dieet. Dit heet ‘dematerialiseren’, en leidt tot smallere gevelstenen.

  Ecologische gevelstenen met een slanke lijn

  Slanke gevelstenen vragen minder grondstoffen en minder energie. Bovendien is het transport ervan energiezuiniger en minder vervuilend, waardoor er minder CO2 in de lucht belandt. Waarom nog twijfelen? Met de smalle gevelstenen van Vandersanden heeft u ecologische gevelstenen in handen om duurzaam mee te bouwen of te renoveren. En dat zonder compromissen. Buiten hun slank formaat hebben onze smalle gevelstenen dezelfde eigenschappen als traditionele keramische gevelstenen. 

  Voor nieuwbouw en renovatie

  Zijn slanke gevelstenen ook geschikt voor uw project? Vast wel! U kunt ze gebruiken voor nieuwbouw én renovatie. Uw nieuwbouwproject een tijdloze uitstraling geven en isoleren volgens de isolatienormen, een bestaande bakstenen muur isoleren en afwerken met een nieuwe gevelsteen, een oude gevel afbreken en isoleren, uw gevels renoveren binnen het rooilijndecreet en in een moeite gevelisolatie voorzien ... Het zijn maar enkele missies waarbij onze slanke gevelstenen hun troeven uitspelen. 

  www.vandersanden.com

  vandersanden

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2023 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel